Konyaspor söyleşi yaptı

Konyaspor söyleşi yaptı

Torku Konyaspor'da, teknik direktör Aykut Kocaman ve oyunculardan Kaya Tarakçı ile Mehmet Güven, Başkan Yardımcılarından Güven Öten'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Özel Gündoğdu Koleji'nde düzenlenen söyleşiye katılarak öğrencilerle sohbet etti.

 


Öğrencilerin 'Konyaspor' tezahüratları ve alkışlarıyla sona giren teknik direktörümüz Aykut Kocaman ve oyuncuları Kaya Tarakçı daha sonra soruları cevapladı.

'Sizin gibi kariyerli bir hocanın Konyaspor'u tercih etmesinde ne etkili oldu?' sorusuna teknik direktör Aykut Kocaman, "Öncelikle ne kadar parlak bir geçmişe sahip olursanız olun yaptığınız tercihlerde en önemli sebep başarılı olma adına mücadele edeceğiniz yerde olmaktır. Bende böyle düşündüm. Uzun bir süre ara verdikten sonra Konyaspor'dan gelen teklifi kabul ettiğimde oldukça heyecanlandım. İyi işler yapma adına herkes için iyi bir fırsattı. Daha öncede çalıştığım için burayı tanıyordum. Ama ikinci kez geldiğimde insanların heyecanı, yeni yapılan stadyum, yönetimimizin düşünceleri etkili oldu ve bugün baktığımda doğru bir karar verdiğimi söyleyebilirim. Burada önemli olan geçmişiniz ve kariyerinizden önce kendinizi iyi hissetmeniz diye düşünüyorum" cevabını verdi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, bir öğrencinin 'Dünyada birçok stadyumda oyuncu ve teknik adam olarak görev yaptınız. Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu ile diğer stadyumları kıyasladığınızda neler söylersiniz?' sorusuna ise "Evet dediğiniz giibi oyuncu ve teknik adam olarak dünyanın pekçok özel stadyumunda futbol atmosferini yaşadım. Hepsi güzel. Burada bir kıyaslama yapmaktan ziyade Konya'nın ve ülkemizin Konya Büyükşehir Torku Arena gibi muhteşem bir stadyuma sahip olmasını belirtmekte fayda var. Futbol için çok güzel bir ortam. Bunu oynadığımız maçlarda gördük. Emeği geçen herkesi kutlamak gerekir" cevabını verdi.

Başarılı file bekçisi Kaya Tarakçı, 'Konya yemekleri ile aranız nasıl?' sorusuna 'Ben Adanalı eşim ise Gaziantepli olduğu için yemek ve damak tadı konusunda iyi sayılırız. Konya yemekleri gerçekten güzel. Ama işimiz icabı fazla yemek yememeye özen gösteriyoruz" derken, öğrencilere spor yapmalarını ama bununla birlikte eğitimlerini de aksatmadan sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.

Tecrübeli oyuncu ehmet Güven öğrencilerden gelen 'Türk futbolcuları neden daha fazla Avrupa'ya transfer olamıyor' sorusuna "Bu biraz alt yapı ve alınan eğitim ile alakalı. Ama son yıllarda Avrupa'ya giden önemli takımlarda oynayan kaliteli oyuncular var ve bu geriden gelen gençlerin daha yüksek hedefler koymalarına neden oluyor. Umarım önümmüzdeki yıllarda kaliteli oyuncuları Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen bir ülke oluruz. Bunun gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok" şeklinde cevap verdi.

Soru-cevap bölümünün ardından Özel Gündoğdu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı  Güven Öten, katılımlarından dolayı teknik direktör Aykut Kocaman'a plaket ve çiçek, oyuncular Kaya Tarakçı ve Mehmet Güven'e ise çiçek takdim etti. 

rk[2]-001.jpg