Konyaspor, prestij peşinde!

Konyaspor, prestij peşinde!

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki altıncı ve son maçında bu akşam saat 19.00’da Belçika'nın Gent takımıyla karşılaşacak

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı Danimarka Futbol Federasyonundan hakem Jakob Kehlet yönetecek. UEFA Avrupa Ligi'nde iddiası kalmayan Atiker Konyaspor, Gent karşısında prestij mücadelesi verecek. Kocaman ve öğrencileri, Belçika ekibi karşısında Avrupa kupalarındaki ilk 3 puanı almaya çalışacak.  Belçika ekibi ise bir üst tura çıkmak için Konyaspor karşısında kazanıp grubun diğer maçında, Portekiz takımı Braga'nın Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk önünde puan kaybetmesini bekleyecek.

MAÇ SAATİNİ BEKLİYORLAR
Gent maçının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı taktik antrenmanla tamamlayan Atiker Konyaspor, Kayacık Tesisleri’ne geçerek zorlu maçın başlama saatini beklemeye çekildi. Bu akşamki maçta rotasyona gitmesi beklenen Aykut Kocaman’ın yedek ağırlıklı bir kadroyla Avrupa’ya veda etmesi bekleniyor. Bu arada sakat olan Ali Turan, bu akşamki karşılaşmada forma giyemeyecekken, burnundan ameliyat olan Ali Çamdalı’nın müsabakaya maskeyle çıkması bekleniyor.

HENÜZ GALİBİYET YOK
Bu sezon ilk defa Avrupa arenasında mücadele eden Atiker Konyaspor’un grupta henüz galibiyeti bulunmuyor. Hakem ve bireysel hatalardan muzdarip olan Anadolu Kartalı, oynadığı 5 maçtan sadece 1 puan çıkartabildi. İç sahada oynanan Braga ile 1-1 berabere kalarak Avrupa’daki ilk puanını alan ekibimiz, bu akşam ilk galibiyetini almak istiyor. Aykut Kocaman ve talebeleri, Shakhtar Donetsk’e 1-0 ve 4-0, Gent’e 2-0 yenilirken, Braga ile Konya’da 1-1 berabere kaldıktan sonra deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu.

GÜZEL BİR VEDA GECESİ YAPABİLİRİZ
Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, Belçika'nın Gent takımıyla oynayacakları UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçının, Avrupa'ya veda gecesi olacağını belirtti. Gent’in gruptan çıkabilmesi için maçı mutlak ve mutlak kazanmak zorunda olduğunu ifade eden Kocaman, Atiker Konyaspor olarak da, maçın sonuna kadar sahada yapabileceklerini yaparak, rakibin yapabileceklerini de önlemeye çalışacaklarını söyledi. Kocaman, ” Taraftarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz. Güzel bir veda gecesi yapabiliriz. Skordan bağımız olarak yapabilirsek, biçin için çok iyi olur. 3 gün sonra Kayserispor, 3 gün sonra Trabzonspor, 3 gün sonra Kardemir Karabükspor ile oynayacağımız, arka arkaya gelecek maç silsilesi içinde moral desteği olur” dedi. Avrupa liginin önemli bir deneyim olduğunu vurgulayan Kocaman, bu deneyimi lige yansıtacaklarını kaydetti.


PUAN DURUMU

 Takımlar             O            G            B             M           A             Y             Av          P

 S.Donetsk          5            5             0             0            17          3            14          15

 Braga                   5            1            3            1            7            7            0            6

 Gent                    5            1            2            2            8            13          -5            5

 Konyaspor          5            0            1            4            2            11          -9            1