Konyaspor PFDK'ya sevk edildi

Konyaspor PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, "çirkin ve kötü" tezahürat nedeniyle Torku KOnyaspor Kulübü'nü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, "çirkin ve kötü" tezahürat nedeniyle Torku konyaspor Kulübü'nü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. 

TFF'den yapılan açıklamada, Konyaspor Kulübü'nün yanı sıra Eskişehirspor, Galatasaray ve Bursaspor kulüplerinin de PFDK'ya sevkine karar verildiği belirtildi.

Ayrıca Eskişehirsporlu futbolcu Adewole Raheem Lawal​ ve Kasımpaşa futbolcusu Orhan Şam'ın da tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.

Bu arada PTT 1. Lig'de de Antalyaspor, Manisaspor futbolcusu Yusuf Akyel ve Boluspor kaleci antrenörü İlker Yanar da PFDK'ya sevk edildi.

Açıklamada, "TORKU KONYASPOR Kulübü'nün 28.02.2015 tarihinde oynanan TORKU KONYASPOR - FENERBAHÇE A.Ş Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca ve "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.