Konyaspor, örnek gösteriliyor

Konyaspor, örnek gösteriliyor

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Konya’da gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi

Passolig ile güncel bilgilerin aktarıldığı buluşmaya Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı’nın yanı sıra Atiker Konyaspor İkinci Başkanı Fatih Yılmaz, Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ali Ünlü ve Prof. Dr. Ahmet Ak ile Kulüp Genel Müdürü Muhammed Ak katıldı. Programda söz alan Atiker Konyaspor İkinci Başkanı Fatih Yılmaz, kulübün geçen sezon aldığı cezalardan yakındı. Yılmaz, “Geçen sezon bazı maçlarda hem maddi kayıp yaşadık hem de taraftar desteğinden mahrum kaldık. Taraftara sahip çıkmak istiyoruz. Türkiye’de örnek bir taraftara sahip takımıyız. Biz geçen sezon Kasımpaşa maçında haksız bir ceza aldık. Küfür edilmediği takdirde ceza aldık. Bu konuda bir haksızlık yapıldı bize. Bu noktada Passolig’in de devreye girmesini umut ediyoruz. Konyaspor, Passolig sisteminde örnek gösterilen bir kulüp” ifadelerini kullandı.

SEYİRCİ SAYISI VE GELİR ARTTI
Seyirci sayısı ve bilet gelirlerinin bir önceki sezona göre önemli oranda arttığını dile getiren Kazancı,‘36 takımın olduğu bir sistem. Tabii bu sistem de zaman zaman aksaklıklar da oluyor. İstanbul Kart ile maça girildiği bile oldu. Bunu bilerek yaptık. Çok yığılma oldu ve üzerine de manyetiği olan her kartın açmasını istedik ve taraftarlar girdi. Şu ana kadar 2,1 milyon Passsolig Kart satıldı. Gelecek sezon 3 milyona ulaşmak istiyoruz. Süper Lig’de 2014-2015 sezonunda 1 milyon 904 bin seyirci tribünleri doldururken, 2015-2016 sezonunda seyirci sayısı 2 milyon 568 bine çıktı. PTT 1.Lig’de ise seyirci sayısı 498 binden 661 bine çıktı. Geçtiğimiz sezon, Lig, kupa ve Avrupa olmak üzere 4 milyon 41 bin futbolsever stadyumları doldurdu’ dedi.

KONYASPOR’U ÖVDÜ
Atiker Konyaspor’un sistemin en önemli takımlarından birisi olduğunu kaydeden Kazancı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘Diğer takımlara da ışık verdi. Passolig’de 2014-2015 sezonunda Anadolu lideri olan Atiker Konyaspor geçen sezon da birinciliği kaptırmadı. Konyaspor geçtiğimiz sezonu 102 bin Passolig Kart ile tamamladı ve Anadolu liderliğini kaptırmadı. Konyaspor taraftarı aynı zamanda 3 büyük takımdan sonra en çok Passolig Kart alan taraftar oldu. Çok önemli bir rakam… Daha da artacağına inanıyoruz. Yeni statla beraber seyirci sayısı da arttı. Konyaspor buna en güzel örnek. Konyaspor örneğini Türkiye’de her yerde kullanıyoruz. Konyaspor yönetimi ile de uyumlu bir çalışmamız var. Geçen sezon 18 bin kombine satıldı. Bu sezon 25 binin üzerinde olacağını umut ediyoruz. Konyaspor’un seyirci sayısında da artış oldu. 2014-2015 sezonunda 15.274 seyirci ortalamasına oynayan Konyaspor, geçen sezonu 15.495 ile tamamladı. Bu sayı daha da artabilirdi ancak 3 cezalı maç vardı. Konyaspor aynı zamanda kombine sayısında da geçen sezon yüzde 4,3 oranında bir artışla 18.257 adet kombine kart sattı” diye konuştu.