Konyaspor için kabus gibi bir ilk yarı geride kaldı

Konyaspor için kabus gibi bir ilk yarı geride kaldı

Bylock skandalı sonrası ilk devreyi 15 puan toplayarak küme düşmeme mücadelesi veren takımlar arasında kapatan yeşil-beyazlılar için tam anlamıyla kabus gibi bir ilk yarı geride kaldı

 

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de kabus gibi geçen bir ilk yarıyı geride bıraktı. İlk yarıyı 17 maçta aldığı; 4 galibiyet 3 beraberlik ve 10 yenilgi sonrası topladığı 15 puanla küme düşmeme mücadelesi veren takımlar arasında kapatan yeşil-beyazlı camia  için tam anlamıyla kabus gibi bir ilk yarı geride kaldı.

 

SEZONA SÜPER KUPA’YLA BAŞLADI

Atiker Konyaspor sezona Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Süper Kupa’yla mükemmel bir başlangıç yaptı. Beşiktaş’ı Süper Kupa finalinde 2-1’le geçerek Süper Kupa’yı da müzesine götüren Konyaspor açısından ilk şok final maçında çıkan olaylar ve sonrasında PFDK’nın verdiği 5 maçlık seyircisiz oynanama cezası oldu.

 

BYLOCK SKANDALI DAMGA VURDU

PFDK’nın haksız 5 maçlık seyircisiz oynama cezasına karşı Konya şehri adeta ayağa kalktı ve ciddi bir kamuoyu oluşturdu. Başbakan Binali Yıldırım’ın da Konya’da cezanın indirilmesi için elinden geleni yapacağını açıklamasının ardından herkes cezanın 3 maça ineceğini düşünürken Konyaspor tarihinin en büyük skandalı patladı. Telefonunda “bylock” tespit edilen Kulüp Başkanı Ahmet Şan’ın Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alındı. Şan daha sonra istifa etti. Haber hem Konya hem de Türkiye spor kamuoyunun ilk sırasına yerleşti.

 

AHMET BAYDAR’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu olaydan kısa bir süre sonra Konyaspor’da Başkan Yardımcısı Ahmet Baydar’ın da telefonunda bylock tespit edildiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Gelişmeler üzerine Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Ahmet Baydar, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, “Tamamen, şahsımı ve Konyaspor'daki görev ve yetkilerimi yıpratmaya yönelik yapılan bu asılsız haberler, tek tek takip edilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Bilinmelidir ki, bu tip asılsız haberleri çıkaran ve yazan kişiler hakkında hukuki süreç başlatılmıştır. Hayatım boyunca bu hain FETÖ terör örgütüyle savaşmış, mücadele etmiş, hiçbir şekilde yanlarında yer almamış ve bundan sonra da tüm gücüm ve imkanlarımla bunlarla mücadele etmeye devam edeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

 

ÇAĞRILARA KULAK TIKANDI

Yaşanılan skandalın ardından spor kamuoyu ve Konya halkı kulübün acilen olağanüstü kongreye götürülmesi çağrıları geldi. Ancak yönetim, soruşturmanın selametli bir şekilde yürütülmesi ve kulübün bu lekeden hızla arındırılması için istifa edip kulübün önünü açmak yerine Ahmet Şan’dan boşalan koltuğa Fatih Yılmaz’ı getirerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Yönetime yönelik olağanüstü kongre çağrıları, istifa çağrılarıyla birlikte sezon boyunca devam etti. Konyaspor tribünlerinden “FETÖ’cü yönetim istemiyoruz”, “yönetim istifa” tezahüratları yükseldi. Ancak Konyaspor yönetimi koltuğa adeta yapıştı ve görevi bırakmadı. Bunun yanında kulüp içi görevden alma ve istifalar yaşandı.

 

İSA GÜRLER İSTİFA ETTİ

Atiker Konyaspor taraftar sorumluluğunu 5 yıldır sürdüren yönetici İsa Gürler istifa etti. Gürler, sosyal medyadaki istifa duyurusunda “Konyastore bahane rant şahane açıklaması yaptı. Gürler’in iddialarıyla ilgili açıklama yapmayan Atiker Konyaspor yönetimi, haftalar sonra Konyastore’un kulüp bünyesine alınmaya karar verildiğini duyurdu.

 

ALİ KAYA, TOSUNOĞLU VE HANÇERLİ  İSTİFA ETTİ

Yaşananlara daha fazla sessiz ve kayıtsız kalamayan Atiker Konyaspor'da kötü sonuçların ardından iki yönetici istifa etti. Başkan Yardımcısı Ali Kaya ve Asbaşkan Mehmet Tosunoğlu, görevlerini bıraktıklarını açıkladı. Ali Kaya yaptığı yazılı açıklamada, "Konyamız’ın gururu olan Atiker Konyasporumuz’a yaklaşık 7 yıl boyunca bir nefer olarak hizmet etmenin onurunu yaşadım. Ancak gelinen noktada, yine hizmet gayesi ve Konyasporumuz’un önünün açılması için kulüp başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerimden istifa ediyorum. Kararımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım" dedi. Konyaspor’da Denetleme Kurulu üyesi Muzaffer Hançerli de kulüpten istifa etti.

 

SKANDALIN TAKIMA YANSIMASI NET ŞEKİLDE GÖRÜLDÜ

Atiker Konyaspor’da Bylock skandalının takıma ve futbolculara yansıması net bir şekilde görüldü. Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor, başarısız sonuçlarla dolu bir ilk devreyi geride bıraktı. Avrupa kupalarına veda eden yeşil-beyazlılar, ilk devrede ligde küme düşme hattından çıkmanın mücadelesi içerisinde oldu. 2 maç üst üste kazanamayan Konyaspor devre arasına 15 puanla girdi. Yeşil-beyazlılar maç başına puan ortalaması 1’i bile bulmadı.

 

HASAN ANGI ÇOK SERT ÇIKTI

Yaşananlar ve şehirde hiçbir desteği kalmayan Konyaspor yönetiminin duyarsızlığı karşısında suskunluğunu bozan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konyaspor’da yönetim değişikliğinin zaruri olduğunu belirterek yönetim için  “Ayak diretiyorlar” açıklaması yaptı. Angı, “Konyaspor yönetimi, mesuliyetlerini üstelenmeliler. Bir sıkıntı olduğu zamanda topluma cevap vermelidirler. Bu iş kimsenin arkasına saklanacak boyuta gelmemeli. Olağanüstü yönetimi toplamak için de geç kalındı. 1 ay önce ben Konyaspor’un ilgili yetkililerine bu konudaki düşüncelerimi söyledim. Gerekli görüşmelerimde takımın kötü durumdan çıkması adına yönetimin derhal olağanüstü kongreyle yenilenmesi gerektiğini herkes biliyor ve herkese söyledim ama ayak diretiyorlar” ifadelerini kullandı.  Atiker Konyaspor yönetiminin devre arasında olağanüstü kongre kararı alıp almayacağı merak edilirken şu ana kadar bu yönde hiçbir açıklama olmaması “yönetim yola devam edecek” şeklindeki değerlendirmelerin yapılmasına yol açıyor. Kamuoyu gelişmeleri merakla bekliyor.

 

KONYASPOR’UN İLK YARI MAÇLARI

Trabzonspor                2-1       A. Konyaspor             (M)

A. Konyaspor             3-0       Gençlerbirliği              (G)

M. Başakşehir            2-1       A. Konyaspor            (M)

A. Konyaspor              0-2       A. Alanyaspor           (M)

Beşiktaş                      2-0       A. Konyaspor            (M)

A. Konyaspor              2-0       T.M. Akhisarspor       (G)

E.Y. Malatyaspor       1-1       A. Konyaspor              (B)

A. Konyaspor              0-2       Galatasaray               (M)

Kayserispor                2-1       A. Konyaspor             (M)

A. Konyaspor            1-0       Osmanlıspor               (G)

D.G. Sivasspor           2-1       A. Konyaspor            (M)

A. Konyaspor              1-1       Antalyaspor                (B)

Kasımpaşa                  2-1       A. Konyaspor               (M)

A. Konyaspor              0-3       Bursaspor                   (M)

A. Konyaspor             2-0       K. Karabükspor          (G)

Göztepe                      1-0       A. Konyaspor              (M)

A. Konyaspor              1-1       Fenerbahçe                 (B)

 

G: Galibiyet M: Mağlubiyet B: Beraberlik

Etiketler :