Konyaspor, Gent'ten eli boş dönüyor

Konyaspor, Gent'ten eli boş dönüyor

Atiker Konyaspor, Avrupa’daki ikinci maçında deplasmanda Gent’e 2-0 mağlup oldu. Pozisyon üretmekte ve rakip kaleye gitmekte sorun yaşayan ekibimiz, sahadan yine boynu bükük ayrıldı

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 2. hafta maçında Atiker Konyaspor, deplasmanda Belçika ekibi Gent’e konuk oldu. İlk maçta Shakhtar Donetsk’e 1-0 mağlup olan Aykut Kocaman ve talebeleri, en az 1 puan parolasıyla gittiği deplasmandan eli boş döndü. İlk yarıda kalesinde bulduğu 2 golle nakavt olan Kartallar, ikinci yarıda toparlansa da aradığı golü bulamadı ve sahadan 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Haftayı puansız kapatan yeşil-beyazlılar, Shakktar Donetsk’in Braga’yı 2-0 yenerek 6 puana ulaşarak gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakaladığı haftada Gent puanını 4’e çıkardı. Anadolu Kartalı, Avrupa’daki 3. maçını evinde Braga ile 20 Ekim’de oynayacak.

OFSAYT KABUSU
Sahada oldukça vasat bir oyun ortaya koyan Aykut Kocaman’ın talebeleri, 90 dakika boyunca rakip kalede etkili olamadı. Bulduğu pozisyonların çoğunda topu rakibine kaptıran yeşil-beyazlılar, sık sık da ofsayta düştü. Maç sonrası oluşan istatistiğe bakıldığında ekibimiz, yüzümüzü kızarttı. Maç boyunca Kartallar, 9 kez ofsayta düştü ve bu alanda deyim yerindeyse rekora koştu. Gent ise maç boyunca hiç ofsayta düşmeyerek parmak ısırttı.

JONSSON KORKUTTU
Atiker Konyaspor’un yeni transferlerinden Jens Jonsson, Gent maçının 40. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yağmurlu havada oynanan maçta kaygan zeminin azizliğine uğrayan Danimarkalı orta saha oyuncusu, kasığından sakatlandı. Ayakta durmakta güçlük çeken Jonsson yerini Volkan Fındıklı’ya bıraktı.

TARAFTAR SUSMADI
Anadolu Kartalı’nın cefakar taraftarı, takımını Belçika’da da yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan bin 250 bileti de satın alan Gurbetçi Kartallar, kendilerine ayrılan 42 numaralı misafir tribünün tamamını doldurdu. Maç boyunca takımlarına destek olan Nalçaçılılar, gelen yenilgi sonrası adeta kahroldu. Karşılaşma sonrası oyuncuları tribüne çağıran taraftarlar, Braga maçı için ekibimizden galibiyet sözü aldılar.

ÖZEL UÇAKLA DÖNECEKLER
Gent maçı sonrası zaman kaybetmeyen Atiker Konyaspor, apar topar Konya’ya dönüyor. Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla gece geç saatlerde Konya’ya gelecek Aykut Kocaman ve talebeleri, akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla Pazar günü ligde oynayacakları Adanaspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Atiker Konyaspor, ligde 6 puanla 9. sırada yer alıyor.