Konyaspor, Fenerbahçe deplasmanında

Konyaspor, Fenerbahçe deplasmanında

Bugüne kadar Fenerbahçe karşısında tek deplasman galibiyetini Aykut Kocaman’la alan Konyaspor, Kadıköy’den galibiyetle en azından yenilmeden dönmeyi hedefliyor.

 

Konyaspor bu akşam Fenerbahçe’ye konuk olacak. Fenerbahçe’ye Konyaspor’u yenerek veda eden Aykut Kocaman yaklaşık 9 ay sonra, bu kez Konyaspor’un başında Fenerbahçe’yi yenmek için sahada olacak. Bugüne kadar Fenerbahçe karşısında tek deplasman galibiyetini Kocaman’la alan Konyaspor, Kadıköy’den galibiyetle en azından yenilmeden dönmeyi hedefliyor.

Atiker Konyaspor  Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında bugün deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaparken mücadelenin dördüncü hakemi Arda Kardeşler olacak.

KONYASPOR 6 MAÇTIR YENİLMİYOR

Süper Lig'de iç sahada üst üste Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe karşılaşmalarından galip ayrılan Fenerbahçe, deplasmanda ise İstikbal Mobilya Kayserispor'a 1-0 yenilmişti. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Kadıköy'de Rusya'nın Zenit takımını 1-0 ile geçen sarı-lacivertliler, sahasındaki galibiyet serisini Atiker Konyaspor karşısında da sürdürmeyi hedefliyor. Teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 23 puanla 14. sırada giriyor. Süper Lig'de son 6 maçında yenilgi yüzü görmeyen teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Atiker Konyaspor ise 33 puanla 6. sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlıların maçın son hazırlığını dün öğleden sonra yaptığı antrenmanla tamamladı ve akşam saatlerinde İstanbul’a gitti.

 

KONYASPOR’DA 4 EKSİK

Atiker Konyaspor ‘da bu akşamki zorlu mücadelede; Ömer Ali Şahiner, Paolo Hurtado, Fallou Diagne, Jens Jonsson yer alamayacak. Sakatlıkları geçen ancak maç eksiği bulunan Selim Ay ve Amir Hadziahmetovic’in de ilk 11’de forma giymesi beklenmiyor. Konyaspor’da; Ferhat Öztorun, Uğur Demirok, Moryke Fofana, Abdou Razack Traore, Mustapha Yatabare, Marko Jevtovic ve Adis Jahovic kart sınırında yer alan isimler.  Bu oyuncular kart gördükleri takdirde bir sonraki haftaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

 

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Atiker Konyaspor karşısına 4 eksik futbolcuyla çıkacak. Ligde İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında ilk 11'de forma giyen Mauricio Isla, Mehmet Ekici, Tolgay Arslan ve Roberto Soldado, Konya mücadelesinde kadroda yer almayacak. Karşılaşma öncesi Soldado ve Tolgay kırmızı kart, Isla ise sarı kart cezalısı durumunda bulunurken, Mehmet Ekici sakatlığı sebebiyle takımıyla olamayacak. Sarı-lacivertlilerde İsmail Köybaşı, Andre Ayew, Eljif Elmas ve Roman Neustaedter ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler Atiker Konyaspor karşısında sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

 

36. RANDEVU

Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, Süper Lig'de bugün 36. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 35 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 4 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, Konyaspor’u 29 kez yenerken, taraflar arasında yalnızca 2 maç berabere sonuçlandı. Konyaspor attığı 39 gole karşılık kalesinde  96 gol gördü kalesini hiçbir maçta rakibine kapatamadı. Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan müsabakayı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

 

KONYASPOR DEPLASMANDA 1 KEZ KAZANDI

Konyaspor, Fenerbahçe ile İstanbul'da daha önce 17 lig maçında karşılaştı. Ev sahibi evindeki 16 maçı kazandı. Konyaspor 2016-2017 sezonunda Konyaspor, rakibini İstanbul’da, Riad Bajic (2) ve Ömer Ali Şahiner’in golleriyle 3-2 yendi. Yeşil-beyazlılar deplasmandakşi tek galibiyete Aykut Kocaman yönetiminde imza attı. İstanbul'da Konyaspor 16 gol atarken kalesinde 52 gol gördü.

 

KOCAMAN YAKLAŞIK 9 AY SONRA KADIKÖY'DE

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, uzun bir aranın ardından yeniden Kadıköy'e gelecek. Sarı-lacivertli takımı iki farklı dönemde çalıştıran tecrübeli teknik direktör, yaklaşık 9 ay sonra Fenerbahçe taraftarının önüne çıkacak. Geçen sezon Fenerbahçe'nin başında Kadıköy'de son maçını Atiker Konyaspor'a karşı oynayan Kocaman, 271 gün sonra Ülker Stadı'nın çimlerine bu kez Atiker Konyaspor'un teknik direktörü olarak ayak basacak. 

Etiketler :