Konyaspor Balıkesirspor maçı Konya'da oynanacak

Konyaspor Balıkesirspor maçı Konya'da oynanacak

Torku Konyaspor'un Balıkesirspor maçıyla ilgili herhangi bir saha değişikliği talebinin olmadığı öğrenildi.

Yeni Konya Stadyumu'nun Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında oynayacak Balıkesirspor maçına yetişeceği öğrenildi." Balıkesirspor maçına yetişmeyeceği ve maçın deplasmanda oynanması şeklindeki taleplerinin olduğu yönünde özellikle sosyal medyada yer alan haberlerin doğru olmadığını ifade eden Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Türkiye Futbol Federasyonu’na da böyle bir başvurularının olmadığını söyledi.

Konyaspor Tesis Müdürü Ahmet Eser de yeni stadyumdaki çalışmaların aralıksız sürdüğünü, zeminin Balıkesir maçına kadar hazır olacağını söyledi.

STATÜ NE DİYOR

Öte yandan yeni statüye göre bu tip durumlarda bir takımın TFF’ye başvurarak haklı gerekçelerde maçı deplasman takımının sahasına aldırması ve bu maçı 2. devre kendi evinde oyması gibi bir durumda söz konusu değil. Statünün 4. maddesine göre kulüpler stat değişiklik talebini 15 gün önceden bildirmesi gerekiyor. 

İŞTE STATÜ:

MADDE 4 - STADYUMLARIN TESPİTİ

(1) Kulüpler, sezon boyunca oynayacakları stadyumları belirler ve mülkleri kendilerine ait değilse tahsis işlemlerini bizzat yaparlar. Kulüplerin belirledikleri stadyumlarda müsabaka yapmaları TFF’nin onayına tabidir.

(2) TFF tarafından belirlenen ölçütleri yerine getirmeyen ve istenilen belgeleri ibraz etmeyen kulüplerin göstermiş olduğu stadyumlarda müsabaka oynatma yetkisi TFF’ye aittir.

(3) Fikstürde gösterilen müsabakalar, ismi önce yazılı takımın stadyumunda oynanır. Stadyumu onarıma alınan veya lig kriterlerine uymayan yada yeni sezonda veya devrede stadyumu açılmayan takımlar fikstüre göre kendi sahasında yapacağı müsabakaları oynamak üzere TFF tarafından kabul edilecek bir stadyum bulmak zorundadırlar.


(4) Müsabakalarını oynayacakları stadyumu değiştirmek isteyen kulüpler, taleplerini
müsabakanın oynanacağı günden en geç 15 gün önce TFF’ye bildirmek zorundadırlar
..

Selman selim Akyüz