Konyaspor, Alanyaspor ile karşılaşacak

Konyaspor, Alanyaspor ile karşılaşacak

Atiker Konyaspor, yarın saat 13.30’da komşumuz Alanyaspor ile deplasmanda 3 puan savaşına çıkacak. Ligde yoluna emin adımlarla ilerleyen Aykut Kocaman ve askerleri, Alanya virajını kayıpsız geçmek istiyor

Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta maçında Atiker Konyaspor, deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde oynadığı son 3 maçtan 7 puan çıkarmayı başaran yeşil-beyazlılar, üst sıralara olan tırmanışını sürdürebilmek için Alanya maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Yarın Alanya Oba Stadı’nda saat 13.30’da karşılaşacak ekibimiz, Akdeniz’den eli boş dönmek istemiyor. Anadolu Kartalı’nda Ali Turan dışında önemli bir eksik bulunmazken, hafta içi mesaisinde farklı kazanılan Kızılcabölük maçı takıma ekstra moral ve motivasyon sağladı.

ALİ TURAN OYNAYAMAYACAK
Anadolu Kartalı’nı zorlu maçta savunma oyuncularından Ali Turan, kasığındaki sakatlıktan dolayı yalnız bırakacak. Osmanlıspor maçında sol kalça kasık bölgesi 2.derecede yırtılan Ali Turan’ın yaklaşık 3 hafta forma giyemeyeceğini açıklanmıştı. Teknik patron Aykut Kocaman’ın sağ stoper olarak Selim Ay’ı görevlendirmesi bekleniyor. Bu arada geçtiğimiz hafta oynanan Shakhtar Donetsk maçında burnu kırılan Ali Çamdalı, maça maske takarak çıkacak.

SÜPER LİG’DE İLK RANDEVU
Atiker Konyaspor, deplasmanda karşılaşacağı Alanyaspor ile Süper Lig'de ilk randevusuna çıkacak. İki takım arasında daha önce Süper Lig'de maç oynanmadı. İki takımın ilk randevunda kazanan takım merakla bekleniyor.  Konyaspor ile Alanyaspor daha önce kupada ve 2.Lig'de karşı karşıya geldi. İki takım en son 2008-2009 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası 3.turunda karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı bu maçı 4-0 kazanmıştı.

PALABIYIK İLE 8.MAÇ
Atiker Konyaspor, Alanyaspor maçının hakemi Ali Palabıyık yönetiminde 8.maçına çıkacak. Palabıyık'ın yönettiği 7 maçta Anadolu Kartalı, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda genç hakem, Atiker Konyasporlu oyunculara 17 sarı kart gösterdi.  Ali Palabıyık geçtiğimiz sezon Atiker Konyaspor'un evinde 2-0 yendiği Kasımpaşa ve deplasmanda 2-1 yendiği Eskişehirspor maçlarından düdük çalmıştı.

TARAFTAR, YALNIZ BIRAKMAYACAK
Atiker Konyaspor taraftarı, Alanyaspor maçına yoğun ilgi gösteriyor. Satışa çıkan deplasman tribünü biletleri kısa süre içinde tüketen taraftarlar, maç saatini beklemeye çekildi.  Otobüs ve özel araçlarıyla Alanya’ya akın edecek yeşil-beyaz sevdalıları, tribünde takımlarına destek olacak. Alanya Oba Stadında yaklaşık 550 Konyaspor taraftarı yer alması bekleniyor.
 

memleket.com.tr