Konya'nın yeni GES'ini Bakan Koca açtı

Konya'nın yeni GES'ini Bakan Koca açtı

Konya'nın Kulu ilçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan yeni Güneş Enerji Santrali'nin açılışı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla yapıldı. Santral, ilçenin ekonomisine ve çevresel sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Kulu ilçesine kazandırdığı Acıkuyu Güneş Enerji Santrali'nin açılışı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bakan Koca, Kulu'nun tüm projelerini yakından takip ettiğini belirterek, özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ilçeye ve bölgeye yaptığı hizmetleri takdir ettiğini ifade etti.

Konya'nın yeni GES'ini Bakan Koca açtı

Santralin 20 dönüm arazi üzerinde kurulduğu ve 64 milyon 400 bin liraya mal olduğunu paylaşan Bakan Koca, GES'in bütün gelirlerinin Kulu Belediyesi'ne ait olacağını vurguladı. Yıllık gelirinin 230 bin dolar olduğunu belirten Bakan, bu santralin ilçe için önemli bir kaynak olacağını dile getirdi.

Konya'nın yeni GES'ini Bakan Koca açtı

Bakan Koca, konuşmasında Kulu'nun bölgenin merkezi haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, halkı birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye çağırdı. Cumhur İttifakı adayı Abdurrahim Sertdemir ile birlikte Kulu'nun bölgenin merkezi yapılması için çalışacaklarını belirtti.

Konya'nın yeni GES'ini Bakan Koca açtı

Açılışta konuşan diğer isimler arasında AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka da yer aldı. Göka, Türkiye'nin enerji bağımsızlığına geçişinde önemli bir adım atıldığını ifade ederek, yenilenebilir enerjiye verilen önemin altını çizdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kulu'ya bugüne kadar yapılan yatırımları ve yeni projeleri anlatarak, ilçenin gelişimine katkı sağlayacaklarını söyledi. Başkan Altay, Sağlık Bakanı Koca'ya Konya'nın çeşitli konularındaki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konya'nın yeni GES'ini Bakan Koca açtı

Açılış dualarla tamamlanırken, törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, AK Parti ve MHP il başkanları ile diğer yetkililer de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.