Konya'nın yası 3 gün sürdü

Konya'nın yası 3 gün sürdü

Konya'da yine ilginç bir hafta yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda devam eden hallerine devam eden Konya'da bazı gruplar protestolar düzenlerken diğer yanda da konserler tam gaz sürüyor.

Dünyayı sarsan savaş sürüyor. Türkiye'nin arabuluculuk teklifleri halen masada duruyor. Amerika Birleşik Devletleri ise İsrail'e arka çıkmış durumda. Dünya genelinde protesto gösterileri sürüyor.

İSRAİL DURMUYOR

İsrail'den ise koşulsuz 2 seçenek geldi. Gerginliğin sürdüğü bölgede insani yardımlar ulaştırılamıyor. Dünya devletlerinin suskunluğu ise sürüyor.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLMİŞTİ

İsrail'in harekat başlatması sonrasında gelen can kayıpları neticesinde Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilmişti.

KONYA'DA KONSER İPTAL EDİLMİŞTİ

Aynı günlerde Barış Pınarı Operasyon Bölgesi'nden Konya'ya şehit haberi gelmiş ve bazı etkinlikler iptal edilmişti. Savaşın devam ettiği günlerde yas da kısa sürmüşe benziyor.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Gazze'deki durumun etkisi tartışma konusu yaratmıştı. Bazı kesimler hükümeti eleştirse de güç gösterisi şeklinde geçen 100. yıl törenleri tüm yurtta milliyetçi bir havada geçti.

protesto.jpg

İSRAİL ORDUSUNA DESTEK VEREN MARKALAR

İsrail ordusuna destek verdiğini açıklayan bazı markalar ise protestocuların hedefi durumunda. Hemen hemen her gün markalar önünde protesto gösterileri sürüyor.

KONYA'DA GARİP GÜNLER

Konya'da garip durumlar sürüyor. Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek isteyen ve bu sebeple boykot eylemleri yapan vatandaşlar İsrail markalarını yakın markaja aldı.

protesto1.jpg

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Dünya çapında mağazaları olan ve Türkiye'de hatta Konya'da yoğun ilginin yaşandığı, Türk işletmeciler tarafından işletilen işyerlerinin önüne giden vatandaşlar Filistin bayraklarıyla protesto gösterileri yapıyor.

KONYA'DA PROTESTOLAR SAKİN GEÇİYOR

Bazı şehirlerde yaşanan taşkın olaylar gibi yapmayan, kontrollü bir şekilde toplanan ve dağılan gruplar zaman zaman oturma eylemleri yaparak Filistin'in yanında olduklarını gösteriyor.

protesto2.jpg

BİR YANDA PROTESTO DİĞER YANDA KONSER

Bu protesto gösterilerinin yanı sıra Konya'da konserler de tam gaz sürüyor. 3 Kasım Cuma günü Konya'da Sefo konseri düzenlenecek. Selçuklu Kongre Merkezi açık hava sahnesine çıkacak olan Sefo'nun konserini genel kategoriden izlemek isteyenler 400 lira, sahne önünden izlemek isteyenler ise 1000 TL veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.