Konya’nın Tek Tematik Mesleki Ve  Teknik Anadolu Lisesi…

Konya’nın Tek Tematik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, bir meslek alanında faaliyet gösterecek ve bulunduğu ilde alanıyla ilgili çalışan büyük ölçekli sektör temsilcileriyle en az 10 yıl iş birliğinde bulunacak tematik liseler belirlendi.

İstanbul'da 7, Sivas, Samsun, Sakarya, İzmir, Erzurum, Bursa, Konya, Antalya, Adana, Ankara ve Kocaeli'de birer olmak üzere Türkiye genelinde 18 tematik lise, proje okulu kapsamında faaliyet gösterecek.

O liseler arasında Konya'nın tek tematik lisesi olan Beyşehir İlçesindeki Huğlu Makine Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bulunuyor.

Beyşehir Huğlu Makine Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Sümbül konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Konya’nın ilk ve tek Tematik lisesi olan Huğlu Makine Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bakanlığımız tarafından proje okulu olarak belirlendiğini belirterek ‘Tematik meslek liselerinin getirdiği en önemli yenilikler, yetenek odaklı öğrenci seçiminin olmasıdır. Böylece meslek liselerimizde, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün sağlanması noktasında önemli bir adım atılmış oldu.

Makine Teknolojisi alanında eğitim verecek olan ve tematik lise kapsamına alınan Huğlu Makine Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölgede, Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki av tüfeği ve savunma sanayisine yönelik üretim yapılan tesislere alt yapı oluşturacak, daha nitelikli elemanlar kazandıracak, mezunların istihdamı da ciddi oranlarda artmış olacak ve bu okulumuz Makine Teknolojisi alanında marka okul haline gelecektir’ dedi.

 ‘Tematik lise olan okulumuzda; orta ve büyük ölçekli işletmeler ile bunların temsilcisi kurum ve kuruluşlarla en az 10 yıl süreli iş birliği protokolleri yapılacak. Protokoller, öğrencilerin işletmede beceri eğitimi ve stajı, mezuniyet sonrası istihdamı, öğretmenlerin mesleki gelişimleri, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi gibi konuları içerecek. Sektörün ve alanın özelliğine göre iş sağlığı ve güvenliği, girişimcilik, meslek ahlakı, yabancı dil gibi eğitim programlarının da planlanabileceğini’’ ifade eden Sümbül, ‘’Bu vesileyle Beyşehir’e böyle bir proje okulunun kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Tematik lisemizin ilçemiz eğitimine hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.