Konya'nın sokaklarında her yıl dökülüyor ve boşa gidiyor! Faydaları say say bitmiyor

Konya'nın sokaklarında her yıl dökülüyor ve boşa gidiyor! Faydaları say say bitmiyor

İğde, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi düzenler, kalp sağlığını korur.

İğde, Anadolu'da ve en çok da Konya'da yetişen şifalı bir meyvedir. C vitamini, E vitamini, A vitamini, flavonoidler, lignanlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu sayede birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

igde1.jpg

İğdenin faydaları arasında şunlar sayılabilir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: İğde, antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Sindirimi düzenler: İğde, lif bakımından zengin bir meyvedir. Lif, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önler.
  • Kalp sağlığını korur: İğde, potasyum açısından zengin bir meyvedir. Potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde kalp sağlığını korur.
  • Kilo vermeye yardımcı olur: İğde, lif ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir meyvedir. Lif, sindirim sistemini düzenleyerek tokluk hissi verir. Omega-3 yağ asitleri ise metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

igde2.jpg

İğde, ham veya tam olmuş olarak tüketilebilir. Ham iğde, daha fazla C vitamini içerir. Tam iğde ise daha fazla A vitamini ve lif içerir.

İğde, taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulmuş, reçel, marmelat, hoşaf, çay gibi çeşitli şekillerde de tüketilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler