Konya’nın sağlık kenti olması için çalışacağız

Konya’nın sağlık kenti olması için çalışacağız

2016'nın Ağustos ayında Esas Holding bünyesinde bulunan Medline Konya Hastanesini kendi bünyesine dahil eden Özel Akademi Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Mehmet Esat Arslan, “Bundan böyle Medline Hastanesi Akademi Hastanesi olarak, faaliyete devam edecek”

 

Akademi Hastaneleri Genel Müdürü Esat Mehmet Arslan, düzenlediği basın toplantısında Akademi Hastanelerinin büyüyerek daha da güçleneceğini ve Konya’ya en iyi hizmeti vereceklerini belirtti. Özel Akademi Hastanesi olarak 2002 yılından bu yana sağlık hizmeti sunduklarını dile getiren Arslan, “Bu süre zarfında yaklaşık olarak bin 500 muayene, 75 bin adet de ameliyat gerçekleştirdik. Bu hizmeti 4 bin metrekare kapalı alan içerisinde; 4 ameliyathane, 60 yatak, 17 farklı branştan 25 hekim kadrosu ile verdik. Yıllar geçtikçe hizmet talebi artmaya başladı ve biz bu talebe kalitemizi düşürmeden cevap vermek istedik. Gelen hizmet talebini karşılamak, vermekte olduğumuz hizmet kalitesini artırmak, sağlık hizmet sunumunu devam ettirebilmek için de büyüme zarureti hissettik” açıklamasını yaptı.

KONYA’DA BELLİ BİR SAYGINLIĞA ULAŞMIŞ BİR KURUM

Medline Konya Hastanesi den de bahseden Arslan, “2009 yılından beri hizmet veren, bugüne kadar sunduğu sağlık hizmetiyle, Konya’da belli bir saygınlığa ulaşmış bir kurum. 10 bin 500 metrekare kapalı alana, 5 adet ameliyathaneye, toplam 26 yataklı 4 yoğun bakım ünitesine sahip bir hastane. Doksan hasta yatağı, 22 farklı branşta 41 hekim kadrosu ile hizmet vermekte. Fiziki alt yapı ve tıbbi donanım olarak da tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak kapasitede” şeklinde konuştu. Hastaneyi satın aldıktan sonra hizmet ağlarını genişlettiklerini söyleyen Arslan, “Hekim kadromuzu artırdık.

akademi-hastanesii--(14).jpg

Yönetim süreçlerini rehabilite ettik. Ruhsatımız da mevcut olan ancak faal hale getirilmeyen psikiyatri kliniğini kurduk. Burada özellikle alkol, eroin gibi madde bağımlılığı olan hastaları da tedavi etmeye başladık. Hastanede, çalışan sayımızı yaklaşık 340 kişiye çıkardık. Ek olarak elli kişiye daha istihdam sağlamış olduk. Şu anda her iki hastanemizde 66 sı doktor olmak üzere 560 kişi ile hizmet vermeye devam etmekteyiz. Hastanemizde hizmet kalitemizi ve çeşitliliğimizi artırmak için poliklinik ve yatak artırımı yapmak üzereyiz. Yine Akademi Hastanesini de daha geniş bir mekânda hizmet vermek üzere büyütme ve taşıma çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yaptı.

KONYA'NIN SAĞLIK KENTİ OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Hastalarımız her iki hastaneden ortak hizmet alabileceklerini ifade eden Müdür Arslan, “Bu durum, hasta memnuniyetini, tedavinin başarısını artıracak. Aynı zamanda hem bizim, hem de hastalarımızın harcamalarını azaltacak. Her kesimden insanımıza kaliteli hizmet vererek, sadece Konyalı halkımızın değil çevre il ve ilçelerden, yurtdışından gelen hastalarımızın da tercih edebileceği bir sağlık kuruluşu olmak yönünde ilerliyoruz. Tarih ve kültür kenti olan Konya’nın aynı zamanda bir sağlık kenti olması yolunda üstümüze düşen görevleri mutlulukla yerine getireceğimizi bildiriyoruz” ifadelerini kullandı. Ferit Hepokur-Memleket