Konya'nın merakla beklediği yeni hat çalışması başlıyor

Konya'nın merakla beklediği yeni hat çalışması başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi tamamlanan Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi tramvay hattı, 13 istasyondan oluşacak ve 1 milyar 650 milyon liraya mal olacak.

2029'a kadar tamamlanması planlanan 105 kilometrelik raylı sistem hattı ile Konya'nın ulaşımı rahatlayacak.

Konya'ya 11.2 Kilometrelik Yeni Tramvay Hattı Geliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu'nun destekleriyle Konya'mıza 105 kilometrelik yeni raylı sistem hattı kazandırıyoruz. Bu hatlardan biri olan Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi hattının ihalesini tamamladık ve ilk sözleşmemizi imzaladık. Bu hat ile sanayi bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın raylı sistemle ulaşımını sağlamış olacağız."

yenii.jpg

Barış Caddesi Tramvay Hattı'nın da temelini bu yıl atmayı planlayan Başkan Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Konyaray'a ilave olarak hayata geçireceği tramvay ve metro hatlarının proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.