Konya’nın lezzetleri tanıtılacak

Konya’nın lezzetleri tanıtılacak

Gazyağcı Furun Kebapçısı Konya’nın yöresel lezzetlerinin tanıtımına katkı sağlamak adına önemli bir projeye imza atıyor.

Türkiye Aşçılar Federasyona bağlı KOGAT’la birlikte yürütülen projeyle 7 Eylül Cumartesi günü Konya Gastronomi Festivali gerçekleştirilecek. ilk kez gerçekleştirilecek olan festivalle yurt içinden ve yurt dışından birçok gastronomi uzmanı ve şefler Konya’da ağırlanacak.

 Konya’nın yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı ve vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği festival 7 bin kişinin gelmesi hedefleniyor. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Hüseyin  Çınalı, Yemek Festivalin Konya’ya büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Çınalı, şunları kaydetti, “Şehrimize katkısını çokça olacağını düşündüğümüz bu festivale hem Konya’dan hem de ülkemizden birbirinden başarılı bir çok şef, gastronomi uzmanı ve gurmeler katılacak. Festivalimiz sadece yemekleri tatmak üzerine değil aynı zamanda workshoplar gerçekleştireceğiz.Festivalimizde 85 tane yemek hazırlayıp sunacağız ve 7 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Aynı zamanda ünlü isimleri de festivalde halkımızla buluşturacağız. Biz bu etkinliğimizi Türkiye Aşçılar Federasyona bağlı KOGAT ile birlikte yürütüyoruz. İlk günden beri bizden desteklerini esirgemeyen, yolun her adımında yanımızda olan, birbirinden deneyimli ve başarılı şeflerini anmadan geçmeyip kendilerine içten teşekkürlerimi sunuyorum. Biz, KOGAT ile iyi bir ekip çalışması yürüttük ve bu etkinliğimizle şehrimizde ses getirecek bir işe imza atacağız. Biz, gastronomi festivalinin her açıdan çok doyurucu olacağına inanıyoruz. Mutfağı bir sanat yemekleri de birer sanat eseri olarak görüp büyük bir özveri ve titizlikle festivale hazırlanıyoruz. 7 Eylül Cumartesi günü ücretsiz olarak gerçekleşecek festivalimize sizleri bekliyoruz” diye konuştu. Ferit Hepokur-Memleket