"Konya’nın geleceği bugününden daha güzel olacak"

"Konya’nın geleceği bugününden daha güzel olacak"

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Kulu Şehir Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kulu Şehir Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehir Konağı’nın açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4 buçuk yılda Büyükşehir Yasasının en iyi uygulandığı ilin Konya olduğunu ve bu süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin bütün ilçelerde birçok önemli hizmeti hayata geçirdiğini dile getirdi. Yasayla birlikte özellikle altyapıyla ilgili hizmetler yapılırken bir taraftan da şehir konağı gibi binaların yapıldığını kaydeden Başkan Altay, bu hizmetlerin ortaya çıkmasında önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in çok büyük emeği olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

Kendilerinin de Büyükşehir’in 4 buçuk yılda yaptığı hizmetlerin üzerine ilave olarak eksikleri tamamlayacaklarını vurgulayan Başkan Altay, “Çünkü belediyecilikte her zaman yeni yapacak işler var. Her zaman yeni istek ve talepler var. Çünkü insanlarımızın ihtiyacı değişiyor. Bizlerin de görevi bu istek ve talepleri değerlendirmek ve yerine getirmek. İnşallah Kulu'muzun ve Konya’mızın geleceği bugününden daha güzel olacak. Açılışını yapacağımız tesis de Konya’mızın tüm ilçelerinde hanım kardeşlerimize hizmet veren yüzme havuzlarıyla spor salonlarıyla çocuk kreşleriyle toplantı odalarıyla eğitim salonlarıyla ve mimarisiyle şehrimize değer katan eserler oluyor. Tesisimizin Kulu’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmasında 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemine de değinen Başkan Altay, “Bayramdan sonra 24 Haziran akşamının ikinci bir bayram olması için hep birlikte gayret ediyoruz. Kulu’nun bize olan desteğinin artıracağından hiç şüphemiz yok. İnşallah 24 Haziran akşamı ikinci bir bayramı birlikte kutlarız” ifadelerini kullandı.

Kulu Şehir Konağı’nın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, şehir konaklarının bir Konya markası olduğunun altını çizdi. Konya’nın bütün ilçelerinde bu modelde yüzme havuzuyla spor salonuyla kafeteryasıyla meslek edindirme kurs bölümleriyle ve geleneksel mimari tarzdaki yapısıyla şehir konaklarının bir Konya markası haline dönüştüğünü vurgulayan Akyürek, “Böyle değişik bir güzelliğe imza atmak nasip oldu. Özellikle Büyükşehir Yasasının uygulamasının bize fırsat vermesiyle birlikte Konya’da kervanımızın nal izinin bulunmadığı herhangi bir yerleşim yeri kalmasın diye yola çıktık. Hamdolsun bugün Konya’nın 779 yerleşim yerinde de Büyükşehir Belediyemizin AK Parti belediyeciliğinin yatırımları var” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, böyle güzel bir eseri Kulu’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Kulu’dan ne zaman bir talep gittiyse Büyükşehir tereddütsüz bunu karşıladı. Kulu’nun eksiklerinin büyük bir kısmı giderildi. Tabi ihtiyaçlar bitmiyor. Ama inşallah bu birlikteliğimizi koruduğumuz sürece hepimiz hem ülkemize hem Kulumuza hem Konya’mıza daha büyük hizmetler getirme gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, “Konya Büyükşehir Belediyesi bize o kadar çok hizmet getirdi ki tek tek saymakla bitmez. Tarımdan park bahçelere kadar Büyükşehir Belediyemiz ne istemişsek geri çevirmediler. Hakikaten 50 yılda ulaşılması mümkün olmayan hizmetler 4 yılda tamamlandı. Bu nedenle Büyükşehir Şehir Belediyemize ve çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 3.4 milyon liraya mal olan Kulu Şehir Konağı’nın kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.