Konya’nın en büyük kitap fuarı açıldı

Konya’nın en büyük kitap fuarı açıldı

Konya’nın şimdiye kadar en büyük fuarı olarak adlandırılan Konya Kitap Günleri, Mevlana Kültür Merkezinde coşkulu bir açılışla başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medeniyet Okulu projesi öncülüğünde düzenlenen Konya Kitap Günleri etkinliği başladı. 9 Nisan’a kadar devam edecek olan Konya Kitap Günleri, Mevlana Kültür Merkezinde etkili bir açılışla kitapseverlerle buluştu. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda olan açılış programına Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, birçok yazar ve kitapseverler katıldı.

konya-kitap-fuari--(16).jpg

Konya’nın şimdiye kadar en büyük kitap fuarı olan ‘Konya Kitap Günleri’nde on binlerce kitap yüzlerce yayın evi bulunurken, 9 Nisan’a kadar seçkin yazarlar ve imza günleri de aralıklarla yapılacak.

konya-kitap-fuari--(4).jpg

YENİ KİTAP FUARLARI AÇILACAK

Konya Kitap Günleri açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gerçek bilginin okumaktan geldiğini söyleyerek gençlere çağrıda bulundu. Konya Kitap Günleri etkinliğinin markalaşmasını  ve bu yönde herkesin çalışması gerektiğini vurgulayan Akyürek, “Konya medeniyetin doğabildiği şehirlerden bir tanesidir. Dolayısıyla bu çalışmanın gelenekleşmesi ve gençlere sürekli hizmetin verilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar Zindankale Sanat Galerisinde TÜYAP Fuar alanın da değişik mekânlarda kitap fuarları ve günleri düzenledik. Fakat bunu periyodik hale getiremedik. Bundan sonra Ramazan Aylarında ‘Dini Yayınlar Fuarı’ bunu dışında öğrencilerin ve kitapseverlerin en istediği dönemlerde diğer kitap fuarlarını gerçekleştireceğiz. Kasım aylarında da ‘Konulu Kitap Fuarı’na da imza atacağız. Çocuk kitapları Fuarını ise Kütüphaneler Genel Müdürlüğü işbirliği ile Konya’da düzenleyeceğiz Konya’mıza da bu yolla bir çok hizmette bulunmuş olacağız. Konya kitap Günlerine katılan burada stant açanlara, buraya gelen kıymetli yazarlarımıza her biri burada kitapseverlerle buluşacak. Konya Kitap Günleri’ni şehrimizin kültür hayatı için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

konya-kitap-fuari--(2).jpg

KÜLTÜR ALANINDA YATIRIMLAR SÜRECEK

Konya kültür çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, ilim, kültür ve sanat çalışmalarını tüm hızıyla süreceğini söyledi. Büyükşehir belediyesinin de 350’den fazla eseri yayınladığını söyleyen Başkan Akyürek, “Konya’nın kültürüne hep beraber katkı yapmaya çalışıyoruz. Şu anda yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi de medeniyet okulu değerler eğitimi çalışmasıdır. Konya’mızdaki tüm okullarda 450 bine yakın ilk ve orta öğretim öğrencisinin süreç içinde tamamına bu proje ile belli bir hizmeti götürüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonu işbirliğiyle tüm okullarımızda bu faaliyet devam ediyor. Burada Selçuklu, Osmanlı kültürümüz ve değerlerimiz üzerinde duruluyor. Bunların yanında okuma günler, tiyatrolar, dergiler gibi etkinlikler düzenleyerek bu çalışmalar devam ediyor” diyerek kültür çalışmaları hakkında bilgi verdi.

konya-kitap-fuari--(24).jpg

ETYEMEZ: “KONYA, MEDENİYETİ İNŞA ETMEDE KATKI SUNUYOR”

Konya kitap günleri etkinliğinin büyük bir anlamı olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, kitapların günümüzdeki önemine değindi. Dünyanın bir medeniyet sorunuyla karşı karşıya oluğunun altını çizen, Etyemez, “Batı medeniyeti yeryüzünün sorunların çözmede başarısız olmuşlardır. Dünya insanlık tarihi şu anda kan ve gözyaşıyla acı çekiyor. Dünyada artık insanı merkeze alan yeni medeniyete ihtiyacı var. Bunun da biz İslam medeniyetimizin harekete geçmesi için yeryüzünde söz sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu gün burada dinimizin ilk emri ‘Oku’ olduğunu hatırlamamız ve bu emir doğrultusunda okuyarak, gençlerimizin medeniyetimizi yeniden inşa etme yolunda katkı sunmalarını bekliyoruz. Gençler; okumamız gerekiyor. Dünyada en soylu eylem okumaktır. Okuduğumuz takdirde hem kendimize güveneceğiz hem de insanlık tarihinin sorunların çözmede öncülük etmiş olacağız. Konya, bir başkentlik yapmış bir şehir olması yeniden medeniyeti inşa etmede katkı sunacak önemli bir kaynak oluşturacak bir şehirdir” dedi.

 

konya-kitap-fuari--(84).jpg

CANBOLAT: “GENÇLER; HER ZAMAN KİTAP BULUNDURUN

Bu güzel programda gençlerle ve kitapseverlerle buluşmaktan büyük gurur duyuyoruz. Böyle etkinliklerin düzenli ve etkin bir biçimde olması için çalışmaktayız. Konya Kitap Günlerinde emeği geçen görevlilere çok teşekkür ediyorum. Kitaplar kesinlikle okunması ve ilgi duyulması gereken bir yeri olmalıdır. Gençler; masalarınızda, çantanızda, elinizde mutlaka bir kitap bulundurmalısınız. Kitap fuarlarını ve günlerini takip edin. Gelecekte daha iyi bir ülke olmamız için hepinizin okuması gerekiyor” dedi.

konya-kitap-fuari--(43).jpg

MİNİK YAZARLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılında düzenlediği ‘Eğitimde Kaliteyi iyileştirme projesi kapsamında, ‘Benim Kahramanım’ adlı masal yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Öğrenciler tarafından yazılan masallarda başarılı olan öğrencilere bisiklet ve para ödülü verildi.  Birincilik ödülünü alan Huğlu Merkez İlköğretim okulunda Nisa Nur Akgün olurken bisiklet ödülünü ise Konya Valisi Yakup Canbolat tarafından verildi.  İkincilik ödülünü alan Akşehir Cumhuriyet İlkokulundan Hatice Feyza Tunç, olurken öğrenciye bisiklet ödülünü AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat verdi.

konya-kitap-fuari--(36).jpg

Üçünçülük ödülünü Bozkır Üçpınar İlkokulundan Emine Fidaye Acar ve Ilgın Şehit Mustafa Deniz Kağnıcı İlkokulundan Yasemin Ay ödüllerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülssettar Yarar ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun elinden aldılar. Öğrencilere ödülleri verildikten sonra Konya Kitap Günleri fuarının kurdele kesimi yapıldı.

konya-kitap-fuari--(29).jpg

  

KİTAPCILAR GEZİLDİ

Konya Kitap Günleri fuar alanını gezen protokol ve yazarlar birçok kitap standına uğrayarak hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Aynı zamanda kitap fuarı alanını gezen protokol ekibi öğrencilerle birçok kez hatıra fotoğrafları da çektirdi. Konya Valisi Yakup Canbolat, birkaç defa, kitap stantlarından aldığı kitapları karşılaştığı öğrencilere imzalayarak hediye etti. Vali Canbolat, kitap imzalarken aynı zamanda öğrencilere bol bol kitap okumaları yönünde de tavsiye etti.  Servet R. Çolak – Memleket

 

konya-kitap-fuari--(57).jpg

konya-kitap-fuari--(74).jpg

konya-kitap-fuari--(138).jpg

konya-kitap-fuari--(133).jpg

konya-kitap-fuari--(118).jpg