Konya'nın bu ilçesinde kar insan boyunu aştı

Konya'nın bu ilçesinde kar insan boyunu aştı

Bozkır İlçesi'nin Aslantaş Mahallesi'nde yaklaşık 20 gündür süren yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı insan boyunu aştı.

Konya'nın Bozkır İlçesi'nin Aslantaş Mahallesi'nde yaklaşık 20 gündür süren yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Arslantaşlılar evlerinin önündeki karları kendi imkanlarıyla temizleyip, ulaşımlarını sağlamaya çalıştı.

Öte yandan son 30 yılın en yoğun kar yağışını alan Konya'da ulaşım da hava şartlarından olumsuz etkiledi. Konya'yı çevre illere bağlayan şehirler arası karayollarında ulaşımda zaman aksamalar yaşandı. Konya-Afyonkarahisar karayolu ağır vasıta ve çekicilere 7 saat süreyle kapalı kalırken, yapılan çalışmalarla yol ağır vasıtalara tekrar açıldı. Öte yandan Konya'yı, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu illere ve bağlantılı ilçelere gitmek isteyen çok sayıda araç çevre yolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Akyokuş mevkisinde yolu trafiğe kapatan görevliler araçların Isparta yönüne gitmesine izin vermezken sürücüler yolun biran önce ulaşıma açılmasını beklediklerini söylediler. Karayolları ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi. iha