Konya’nın Anne Dostu Hastanesi belgesini teslim aldı

Konya’nın Anne Dostu Hastanesi belgesini teslim aldı

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman ekipler tarafından yapılan denetim ve kontroller neticesinde Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Konya’nın ilk ‘Anne Dostu’ hastanesi seçildi.

 

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman ekipler tarafından yapılan denetim ve kontroller neticesinde Konya’nın ilk ‘Anne Dostu’ hastanesi seçilen Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, ‘Anne Dostu Hastane’ belgesini Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara’nın elinden aldı. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkanları ve hastane yöneticileri ile birlikte sağlık çalışanlarının da katıldığı törende hastanenin tarihsel gelişimi Başhekim Uz. Dr. Erkan Ataş tarafından yapılan sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşıldı.

konya’nin-anne-dostu-hastanesi-(1).jpg

KOÇ: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

İnsanların hayatlarında gururla anlatacağı hikâyelerin olması gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Dr. Ali Kemal Belviranlı hastanemiz hep birlikte yazdığımız güzel bir hikâye oldu. Bu hikâyeyi her geçen gün başarılarla taçlandırıyoruz. Anne Dostu Hastane unvanı da bunlardan sadece biridir. Gerçekten her yönü ile takdire şayan hizmetlerin sunulduğu bir hastane olmayı başardınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Hizmetlisinden uzman doktoruna kadar her biriniz bu işe gönül verdiniz. Gönül işi olmadan bu başarıların elde edilmesi mümkün değildi” diyerek hastane çalışanlarına teşekkür etti.

“BAŞARININ SINIRI YOKTUR”

Anne Dostu Hastane unvanını Türkiye geneline bu kapasitede alan ilk hastanenin Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Anne dostu hastane unvanımızı devam ettirme adına ‘İlk adım ebe gebe okulu’ projemizin hassasiyetle üzerinde durmaya devam ediyoruz. Bu projemizle birlikte yüzlerce anne adayımıza ağrısız, sancısız ve keşkesiz bir doğumu teşvik ediyor ve bu konuda ciddi mesafeler kat ediyoruz” dedi. Prof. Dr. Koç, “Başarının sınırı yoktur. İnşallah ilerleyen günlerde başarılara yenilerinin eklenmesini ve daha nice törenlerde birlikte olmayı arzu ediyorum. Genel müdürümüzün elinden böylesine anlamlı bir ödülü de almak bizleri ayrıca onurlandırıyor” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

konya’nin-anne-dostu-hastanesi-(3).jpg

KARA: KONYA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ALIŞKIN BİR ŞEHİR

Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara’da, “Bir temel sağlıkçının bulunmak isteyeceği en güzel ortam, anneler adına yaptıklarından dolayı belge almaya hak kazanılan bir belgenin verileceği ortamdır” diyerek böylesine anlamlı bir belgenin teslim töreninde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Anneler adına yapılan hizmetlerin önemine de vurgu yapan Genel Müdür Kara, “Konu anne olduğu zaman heyecanlanıyorum. Çünkü hepimizin annesi var. Biz burada anneleri kurtarmak için çaba gösteriyorsak inanın bundan daha kutsal bir şey yapamayız. Anneyi kurtarırsak bebeği kurtarırız, bebeği kurtarırsak da toplumu kurtarmış oluruz” dedi. Konya’nın tarihte pek çok ilki geçmişten bu yana başardığını belirten Doç. Dr. Kara, “Konya ilkleri gerçekleştirmeye alışkın bir şehir. 2002 yılında bebek dostu il unvanını da ilk alan şehir Konya olmuştu. Bizlerin inandığı zaman başaramayacağı hiçbir şey olamaz. Bunun için katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradayım”  diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :