Konyalılar Cennet Vadisi’nde buluştu

Konyalılar Cennet Vadisi’nde buluştu

İzmir'de yaşayan Konyalıların kurmuş oldukları dernekler arasında, faaliyetleri ve sosyal gücü ile öne çıkan İzmir İnliceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği piknik şöleninde bir araya geldiler.

AHMET AKINCI HELVA AĞASI SEÇİLDİ

Buca’nın güzide mekanlarından biri olan Cennet Vadisi’nde büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlikte, helva ustası Rifat Çayır tarafından  pişirilip ikramı yapılan meşhur “İnlice Helvası” lezzeti, kıvamı ve damak tadı ile büyük beğeni kazandı. Şenlikte her yıl düzenlenen geleneksel helva ağalığı, bu yıl bağış yarışını önde kapatan hayırsever Ahmet Akıncı’ya verildi. İstiklal Marşı ile başlayıp çeşitli etkinliklerle devam eden şenlikte konuşan, İzmir İnliceliler Derneği Başkanı Mehmet AKŞİT ve dernek genel sekreteri Nuri BEKECE yaptıkları ortak açıklamada: “Birlik ve beraberliğimizin devamı için her İnlicelinin gücü oranında ve sorumluluk duygusuyla öncelikle derneklerine sahip çıkması gerektiğinin altı çizilmelidir. Çünkü sivil toplum örgütleri toplum ile birey arasında bir köprüdür. Bu köprü üzerinde gelecek nesillerimizi bilgi, beceri, gelişen teknolojilerle donanımlı olarak yetiştirmek bir yaşam kuralı olsa da;  atalarımızın mirası olan kültürümüzü yaşamamız ve yaşatmamızın toplumsal ve manevi bir borç olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle genç nesilleri manevi değerlerimizden, kültürümüzden ve özümüzden de yoksun bırakmamalıyız. Bu vesile ile şenliğimize maddi ve manevi katkıda bulunan hayırseverlerimize, pikniğimize katılan Anadolu’nun güzel insanlarına ve Konyalı hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz.” Dediler...

Konya İnliceliler Derneği Başkanı Av. Ali Bozkurt  ve yönetim kurulu üyeleri Abdurrahman Çakar, Mustafa Koç, Bekir Aydemir,  Beyşehir Üzümlüler Dernek Başkanı Avni Alançay ve yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir Bükçeliler Dernek Başkanı Alaaddin Bayar ve yönetim kurulu üyeleri, Hasanşeyh Köyü Dernek Başkanı Yusuf Devebacak ve yönetim kurulu üyeleri, işadamı ve meclis üyesi Ali Durak, KONFED başkanı Mehmet Aydoğan  ile bazı siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri, işadamları, öğretmenler ile bine yakın İnliceli etkinlikte bir araya geldi. Piknikte İzmir ve ilçelerinde yaşayan Konyalı vatandaşlar ile katılımcı diğer çevre sakinleri bol bol sohbet etme ve birbirleriyle tanışma imkanı buldular.

ÜÇ KÖY DERNEĞİ DE ŞENLİKLERİNİ TAMAMLADI

Ayrıca, Konyalılar tarafından kurularak hemşehrileri adına İzmir'de hizmet gören Yazyurdu (Eski adı ile Yaylasun) Köy derneği Gaziemir Sarnıç piknik alanında, Saraycıklılar Köy derneği Ayrancılar Ergenekon Piknik alanında, Çavuşlular Köy derneği de Menderes Küner'de bu yılki bahar şenliklerini büyük bir coşku içinde kutladıkları bildirildi.