Konyalılar Başbakanlık için Davutoğlu'nu bekliyor

Konyalılar Başbakanlık için Davutoğlu'nu bekliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonunda başbakanlık görevini devralacak kişinin Ahmet Davutoğlu’nun olabileceğini açıklamasının ardından Konya’da vatandaşlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonunda başbakanlık görevini devralacak kişinin Ahmet Davutoğlu’nun olabileceğini açıklamasının ardından Konya’da vatandaşlar, Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonunda, “Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Kaosa fırsat verecek değiliz. Davutoğlu değerli bir isim, inaniyorum ki başarılı olacak” şeklindeki açıklamaları Konya'da memnuniyetle karşılandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu açıklamasının ardından isminin Başbakan olarak açıklanması beklenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya’da vatandaşlara görüşleri soruldu.

"KONYA'DAN BAŞBAKAN ÇIKMASI GURUR VERİCİ BİR ŞEY"

Recep Tayyip Erdoğan’ın yerini kimsenin dolduramayacağını ifade eden vatandaşlardan Rıza Sağlam, Recep Tayyip Erdoğan gibi hizmet edecek bir insanın dünyaya zor geleceğini söyledi. Sağlam, iyi bir insan olduğunu belirttiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nunda başarılı olacağını, Konya ve Türkiye için Dünyaya açılacağına inandığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun senelerce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte çalıştığını aktaran Mehmet Hamdovalı ise, “Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Başdanışmanlık yapmış bir insan. Tabi onun da Konya’dan başbakan olarak çıkması bizim için gurur verici bir şey. Ben başarılı olacağını düşünüyorum. Türkiye için iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah iyi olur. Sevinçliyiz bu konuda” diye konuştu.

"DAVUTOĞLU'NUN BAŞBAKAN OLMASI KONYA İÇİN İSABET OLACAKTIR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık için adının geçmesini değerlendiren emekli öğretmen Musa Ergün de, “Şimdiye kadarki çalışmalarından Konya memnunsa Konya için hayırlı olacaktır. Türkiye yararına bir şeyler yaptıysa Konya yararına da çalışacaktır. Konyamız için çok isabetli olacaktır. Başarılar diliyorum. İnşallah öyle bir şey gerçekleşir” dedi.

Ekrem Yeşildeniz de, Ahmet Davutoğlu’nun genç ve dinamik bir insan olarak bu işte başarılı olacağına inandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık için adının geçmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren vatandaşlar, Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olması halinde başarılı olacağına inandıklarını kaydetti.