Konyalılar Alaeddin Tepesi’ndeki lale bahçesine akın etti

Konyalılar Alaeddin Tepesi’ndeki lale bahçesine akın etti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 200 bin rengarenk laleye bürünen Alaeddin Tepesi, 7’den 70’e herkesin büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Tepede lale ve soğanlı bitkilerle yapılan düzenlemeler basın mensuplarına da tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen yüz binlerce lale ile adeta lale bahçesine dönüşen Alaeddin Tepesi’ne basın inceleme gezisi düzenlendi. Basın mensuplarına şehrin her yerinde rengarenk açan laleler ve soğanlı bitkilerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ceylani Kılıç, yapılan düzenlemelerle Alaeddin Tepesi’ni soğanlı ve yumrulu bitkiler bahçesi haline getirdiklerini söyledi. Alaeddin Tepesi’ne bir milyon 200 bin lale ve soğanlı bitki dikildiğini ve çeşitli figürlerle rengarenk bir ortam oluşturulduğunu kaydeden Kılıç, soğanlı bitkilerin ardından yumrulu bitkiler zamanının başlayacağını dile getirdi. Programa katılan basın mensupları her adada bulunan çiçeklerle ilgili bilgilendirilirken rengarenk lalelerin de görüntülerini çektiler.

KONYALILAR HAFTA SONU ALAEDDİN TEPESİ’NE AKIN ETTİ

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Alaeddin Tepesi’nde oluşturduğu lale ve soğanlı bitkiler çalışması hafta sonu Konyalılardan da yoğun ilgi gördü. 7’den 70’e binlerce Konyalı hafta sonu Alaeddin Tepesi’ne akın ederken lalelerin keyfini çıkardılar.

Çocuklarıyla birlikte Alaeddin Tepesi’ndeki renkli ortamı görmeye gelen Konyalılar, Alaeddin Tepesi’ni daha önce hiç böyle görmediklerini belirterek, hem çiçeklerle ilgili bilgi sahibi olduklarını hem de dinlendiklerini dile getirdiler. Yapılan çalışmalarla tepenin Alaeddin Keykubat’a layık hale getirildiğini kaydeden Konyalılar, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.