Konyalı tesisatçılar İstanbul’u gezdi

Konyalı tesisatçılar İstanbul’u gezdi

Üyeleri için farklı zamanlarda sosyal, kültürel ve mesleki eğitim faaliyetleri yürüten Konya Sıhhi Tesisatçılar ve Kaloriferciler Odası, geçtiğimiz hafta sonu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Odanın gerçekleştirdiği organizasyonla ustalar İstanbul’u ve İstanbul’da bulunan Fırat Boru fabrikasını gezme fırsatı buldu. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Konya Sıhhi Tesisatçılar ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, “Oda olarak meslektaşlarımız için belirli zaman aralıklarında farklı sosyal, kültürel ve mesleki eğitime yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerdeki amacımız üyelerimizin birbirileriyle kaynaşmalarını ve sektörümüzdeki gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamaktır. İnşaat sektörünün en temel yapı taşlarından biri olan, suya yön veren, zanaatını sanatçı bir ruhla icra eden meslektaşlarımızın teknolojiyi yakından takip etmeleri ve sektörümüzle ilgili gelişmeleri öğrenmeleri sektörümüz açısından büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan biz de oda olarak üyemiz olan meslektaşlarımızın mesleki gelişimine katkıda bulunmak, zamanın gereklerini uygulayabilmelerini sağlamak için bu tür gezi ve inceleme faaliyetleri düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan seyahatlerin aynı mesleği icra eden ustalar arasında birliktelik ve kardeşlik hukukunu da güçlendirdiğine işaret eden Konya Sıhhi Tesisatçılar ve Kaloriferciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, “Üyelerimizin bir kısmı ile birlikte İstanbul’da bulunan Fırat Boru Fabrikası’nı ziyaretimizde fabrika yetkililerinden önemli bilgiler edindik. Gezimiz bununla da sınırlı kalmadı. Zamanımızın yettiği kadarıyla meslektaşlarımızla birlikte İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı da yakaladık. İnşaat sezonunun yeni açıldığı bu dönemde ustalarımız açısından moral oldu. Bundan sonra da benzer etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu. Gezinin sonunda üyelere hediyeler verildi.