Konyalı şehit Enes Kaya'nın acı hikayesi

Konyalı şehit Enes Kaya'nın acı hikayesi

Şırnak ve Mardin'de dün teröristlerin düzenlediği saldırılarda 10 Mehmetçik şehit düştü. Şehit askerlerden Enes Kaya'nın Konya'daki evinin duvarına çizdiği 'ay-yıldız' ise görenleri duygulandırdı.

Terör örgütü PKK, Şırnak-Uludere karayolunda güvenliği sağlayan askeri time roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. 6 Mehmetçik şehit oldu. 1 terörist öldürüldü. Mardin Derik'te asker ve korucu taşıyan sivil plakalı minibüs geçerken, yola döşenen bomba patlatıldı. Şarampole yuvarlanan minibüste yaralanan 6 asker ve 4 korucu hastaneye kaldırıldı. 4 Mehmetçik şehit oldu. Şehit Enes Kaya'nın Konya'daki evinin duvarına çizdiği 'ay-yıldız' görenleri duygulandırdı.

Şırnak-Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, dün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma bölgesine çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Çatışmada 1 PKK'lı terörist de öldürüldü. Çatışmanın halen sürdüğü belirtilirken, yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede çatışma ile birlikte başlayan operasyonun ise hava destekli genişletilerek sürdüğü bildirildi.

MİNİBÜS GEÇERKEN BOMBA PATLADI

Mardin Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçesi yakınlarındaki Tepedağı köyü civarına içinde görevden dönen ve ilçe jandarma komutanlığına gittikleri belirtilen asker ile geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılarca daha önce yola döşenen patlayıcı, dün 09.20 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan 4 korucu ve 6 askerDerik ve Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş (22), Jandarma Uzman ÇavuşlarEnes Kaya (26), Sedat Yıldız (28), Mustafa Alpaslan (28) kurtarılamayarak şehit oldu. 4 asker ve 2 korucunun tedavisi sürüyor. Olay yerinde patlamanın etkisiyle geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı.

(Enes Kaya)

ASKERE GİTMEDEN DUVARA BAYRAK

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın Konya'nın Ilgın ilçesi, Beykonak Mahallesi Abaz Yaylası'nda oturan annesi Gülcan ve babası Şükrü Kaya'ya, acı haber Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Garnizon Komutanı JandarmaYüzbaşı Hüsnü Duran tarafından verildi. Şehit Kaya'nın bekar ve ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu belirtildi. Haberin duyulmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş, taziyelerini iletmek için evin önünde toplandı. Evin girişindeki duvarda, Enes Kaya askere gitmeden kırmızı ve beyaz boya ile çizilen "ay-yıldız" dikkati çekti. Şehit Kaya'nın cenazesi bugün toprağa verilecek.

 

Etiketler :