Konyalı İşadamına Onur Ödülü

Konyalı İşadamına Onur Ödülü

Selçuk Üniversitesi, Hayırsever İş Adamı Onur Ödülü’nü Bien Seramik Kurucusu Nurullah Ercan’a verdi

Selçuk Üniversitesi’ne yaptığı hayır işlerinden dolayı Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan’a üniversite tarafından Yılın Hayırsever İş Adamı Onur Ödülü layık görüldü. Selçuk Üniversitesi’ne Ali Rıza Ercan Meslek Yüksek Okulu ve Meliha Ercan Hasta Konuk Evi’ni kazandıran Nurullah Ercan’a ödülünü Konya Valisi Yakup Canbolat verdi.

resim655-002.jpg

Selçuk Üniversitesi, 43. kuruluş yıldönümü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutladı. Birçok etkinliğin gerçekleştiği törende “Yılın Hayırsever İş Adamı Onur Ödülü” üniversiteye ve Konya’ya verdiği hizmetlerden dolayı Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan’a verildi.

Selçuk Üniversitesi, 43. kuruluş yıldönümü “Selçuklu Devlet Adamı: Nizamülmülk” temasıyla kutlandı. Törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, “Selçuk Üniversitesi olarak ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerlerken milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, ülkemize ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeyi, özetle ülkemizin ‘Stratejik Üniversitesi’ olmayı kendimize hedef olarak seçtik” dedi.

ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

Nurullah Ercan’a ödülünü veren Konya Valisi Canbolat, Ercan’ın Sille’ de annesi adına yaptıracağı 100 kişilik huzurevi için kendisine teşekkür etti.

Tüm konukları saygıyla selamladıktan sonra bir konuşma yapan Ercan, “Bu ödülü bana layık gördükleri için Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne şükranlarımı arz ederim. Bu ödül istikametinde hayra yönelik hizmetler yapma, yeni tesisler inşa etme arzusu ve niyetinde olduğumu bilmenizi isterim. Madencilik ile başladığım iş hayatımın 50. yılında 4 bin kişiye iş imkanı sağlamış bulunuyorum. Hayat felsefem sadece çalışmak. Gelecek nesillere de üniversite yıllarından itibaren çalışmaya başlamalarını öneriyorum” dedi.

Selçuk Üniversitesi Yılın Başarılı Yöneticisi Onur Ödülü’nü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez teslim aldı. “Bilim Onur Ödülü”nü “Konuşan Eller Projesi” danışmanı Öğretim Üyesi Dr. Humar Kahramanlı ve proje ekibi aldı.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. Özdemir Koçak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel, öğrenciler katıldı.

konyali-isadamina-onur--(3).jpg