Konyalı hayırseverler unutanları unutmadı

Konyalı hayırseverler unutanları unutmadı

Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi “Unutanları Unutmayalım” sloganıyla Alzheimer hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak için “Dayanışma Konya Pilavı” etkinliği düzenledi.

Programda Alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturuldu ve hastaların çevresindeki bireylere tavsiyelerde bulunuldu. Programa Karatay Kaymakamı Selim Parlar, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, NEÜ Meram Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ALZHEİMERİN KORKULU RÜYA OLMASINI ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Gençlerin Alzheimeri umursamadığını söyleyen NEÜ Yaşlı ve Engelliler Eğitimi Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Figen Güney: “Bu hastalık yaşlıların korkulu rüyası haline geldi. Derneğimiz bu hastalığın korkulu rüya olmasını önlemek ve insanları bilinçlendirmek için çalışıyor.” dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi ve Karatay Belediyesinin işbirliği ile hayata geçen Yaşlı Bakım – Eğitimi Uygulama ve Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin faaliyetlerini anlatan Güney: “2016 yılında inşaatı tamamlanan özel olarak Alzheimer hastalarına göre tasarlanmış bir binada hizmet veriyoruz. Alzheimer hastalarının huzurlu ve güvenli bir ortamda kendilerini yalnız hissetmeden fiziksel, zihinsel, psikomotor aktivitelerle desteklenmesini profesyonel ellerle sağlıyoruz.” dedi.

ALZHEİMER MERKEZİ, HAYIRSEVER KONYA HALKI SAYESİNDE ÇOK İYİ BİR YERE GELDİ

Konya halkından övgüyle bahseden ve şubeleri ile Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin bu halk sayesinde çok iyi bir yere geldiğini belirten Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu: “Konya’nın bir Gündüz Yaşam Evi var. ‘Alzheimer hastamı ben bir yere giderken nereye bırakacağım?’ diyen kişilerin hastalarını bırakacağı, sorularını sorabileceği ve her zaman ulaşabileceği bir mecra var.” dedi.

NEÜ, ALZHEİMER KONUSUNDA AKADEMİK DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜCEK

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Yaşlı Bakım – Eğitimi Uygulama ve Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde paydaş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, merkezde gerçekleştirilen faaliyetlere akademik çerçeve oluşturmak üzere araştırma merkezi oluşturduklarını vurgularken NEÜ’nün alzheimer konusunda akademik desteğini sürdürüceğini kaydetti. Türkiye’de engelli ve yaşlılara yönelik sosyal politikalarda özel başlıklar açıldığını, teşvik programlarının gerçekleştirildiğini söyleyen Şeker, daha önce gündemde olmayan bu konuların günümüzde karşılık bulmasında ve hizmet kalitesinin artmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür projelere destek veren Konya Valisi Yakup Canbolat’a, Hayırsever İşadamı Mehmet Ali Atiker’e ve tüm sivil toplum kuruluşlarına da şükranlarını sunan Şeker, her bir bireyin de bu konuda gayret göstermesi gerektiğini aktardı.

Program plaket takdimi ve geleneksel Konya pilavı ikramıyla sona erdi.

konyali-hayirseverler-unutanlari-unutmadi-(1).jpg