Konyalı Hakkakçı, sanatını yaşatmaya çalışıyor

Konyalı Hakkakçı, sanatını yaşatmaya çalışıyor

Konyalı Hakkak sanatçısı Rahim Köseoğlu, Kule Site AVM’de açılan 6’incı Türk El Sanatları Şölenine katılarak sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Bugün sona erecek olan 6’incı Türk El Sanatları Şöleni’nde Konyalı hakkak sanatçısı Rahim Köseoğlu yaptığı eserlerle sergilere katılmaya devam ediyor. Türkiye’de düzenlenen bir çok sergi ve fuarlara katılan Köseoğlu, sanatının son zamanlarda unutulmaya yüz tutuğunu ve Hakkak sanatını yaşatmak için tek başına mücadele verdiğini söyledi. Bir zamanların en popüler sanatı olduğunu söyleyen Sanatçı Köseoğlu, şimdilerde tek başına ve son nesil olarak hakkak sanatını yaşatıyor.

rahim-koseoglu-(3)-001.jpg

 

“SERGİLERDE TANITMAYA ÇALIŞIYORUM”

 

Aynı zamanda Osmanlı ve Selçuklu süslemelerini de metal levhaları keserek tablolar yapan Köseoğlu Türkiye’de ve Konya’da birçok sergilere katılarak Metal Hat oymacılığını herkese tanıtmaya çalışıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, il valilikleri ve belediyelerin düzenledikleri sergilere katıldığını söyleyen Köseoğlu, “Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlenen sergilerden davetler geliyor. Bunlara elimden geldiği kadarıyla katılıyorum. Aynı zamanda Konya’da Mevlana etkinlikleri ve bunlardan başka el sanatları sergisi gibi organizasyonlarda uzun zamandır yer alıyorum. Yaptığımı işi Türkiye’de birkaç kişi dışında kimse yapmıyor. Bu iş tamamen el emeğiyle yapılıyor ve büyük sabır istiyor. Metal oymacılık sanatı eski günlerdeki gibi canlı olmadığı için de eserler çok para gibi görünüyor. İşlemesine göre de fiyatlar uygun olsa da yine de insanlar metal hat sanatına yönelmiyor” dedi.  Metal hat oymacılığı işinde, Konya’ya özgü figürleri de işleyen Rahim Köseoğlu, istenilen boyutlarda yapıyor. Konya’daki Türk El Sanatları Şöleninden övgüyle bahseden Köseoğlu, bu gibi etkinliklerin sanatçılar ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlar için çok değerli olduğunu dile getirdi.   Servet R. Çolak – Memleket

rahim-koseoglu-(8).jpg