Konyalı fotoğrafçılar ödül kazandı

Konyalı fotoğrafçılar ödül kazandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinin sembolü haline gelen tarihi Taşköprü'nün fotoğraf gösterisi, Beyşehir’de yaşayan fotoğraf sanatçılarına ulusal fotoğraf gösterisi yarışmasında ikincilik ödülü kazandırdı.

Adana'dan Kapadokya'ya fotoğraf çekim gezisi için giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamını yitiren 13 AFAD üyesi ve kursiyeri anısına, 1999 yılından bu yana geleneksel hale getirilerek bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği Ulusal 13 Kare Fotoğraf Gösterisi Yarışması' sonuçları belli oldu. Yarışmaya Beyşehir’den grup çalışması ile iştirak eden fotoğraf sanatçıları Seyit Konyalı ve Gökalp Bilici'nin 'Köprü' isimli çalışması jüri tarafından ikincilik ödülüne layık bulundu. Yarışmada Serkan Çolak-Sinan Kılıç ikilisi 'Reş' konulu eserleriyle birincilik, Kahraman Bekçili’nin 'Kömürle yaşam' konulu çalışması da üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı, Beyşehir’de yaptığı açıklamada, yıllardır üzerinden yaya olarak geçtikleri ve yaşadıkları şehrin sembolü haline gelen Beyşehir tarihi köprüsünü uzun zamandır fotoğraflamakta olduklarını vurgulayarak, "Çektiğimiz fotoğrafların özelliği ise aynı karenin tekrarından ziyade farklı mevsimlerde ve farklı konuları işlemeleridir. Her fotoğraf kendi içerisinde bir hikayeyi ve farklı duyguları barındırmaktadır. 13 Kare Fotoğraf Gösterisi Yarışması'na katılmaya karar vermemiz ile birlikte yaklaşık 50 fotoğraftan oluşan 6 dakikalık bir gösteri hazırladık. Fotoğraf gösterisi hazırlarken şehrimizi anlatan detayları, yaşama dair ipuçlarını da izleyiciye sunduk. Fotoğraf gösterimiz yarışmada ikincilik ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödül rakamsal olmaktan çok anlam bakımından bizim için çok değerli. Ayrıca bu eserlerin bizden sonraki kuşaklara yaşadığımız bu dönemi anlatmakta bir köprü vazifesi göreceğine inanmaktayım. Böyle bir çalışmanın ödül alarak değer kazanması, bu açıdan da çok önemlidir. Gösteride bulunan fotoğrafların sergisini ise yakın zamanda açmayı ümit ediyorum" dedi.