Konyalı finalist destek bekliyor

Konyalı finalist destek bekliyor

İlahi yarışması Gönülden Sesler’de Konya’yı temsil eden ve son 10 finalistten birisi olan Osman Özcan, “Konyalı hemşerilerimin desteklerini bekliyorum” dedi

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan ilahi yarışması Gönülden Sesler’de Konya’yı temsil eden Osman Özcan, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Konya halkından destek istedi. Yarışmanın kendisi için ayrı bir deneyim olduğunu ifade eden Gönülden Sesler finalistlerinden Osman Özcan, Pazar akşamları yayınlanan yarışmada son 10 finalist arasında olduğunu ve geçen haftayı birincilikle kapattığını söyledi. Yarışmaya Konya Türk Tasavvuf Topluluğu Ses Sanatçısı Ahmet Çalışır’ın isteği ile katıldığını anlatan Özcan, “Yarışma ile ilgili haberleri takip ediyordum. Ancak katılmayı hiç düşünmemiştim. Katılmayı düşünmememde imamlık görevi yapmam ve bir de bana göre bir iş değil değişimdi. Fakat bir gün namazımı kıldıktan sonra Ahmet Çalışır Hocam beni aradı ve ‘Osman, bu yarışmaya sen de katılmalısın’ dedi. Ben de Ahmet Hocamı dinledim ve yarışmaya katıldım. Şu anda da Ahmet Hocamı dinlediğim için mutluyum. Ahmet Hocama da bana yönde destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

KONSERVATUAR ÖĞRENCİSİ OLMAMIN OLUMLU ETKİLERİ OLUYOR

Konya’da bir camide 6 yıldır imamlık görevi yaptığını anlatan Özcan, aynı zamanda müzik ile uğraştığını ifade etti. Müftülük korosunda da bulunduğunu kaydeden Özcan şunları söyledi: Selçuklu İlçesi Mevlana Camii’nde İmam Hatip olarak görev yapmaktayım. İmamlık görevimin yanı sıra lisans eğitimimi de sürdürüyorum. Lisans eğitimimi de müzik üzerine yapıyorum. Şu anda Selçuk Üniversitesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 3. sınıf öğrencisiyim. Yarışmada finalistlerin arasına kalmam da ve geçen hafta birinci olmam da konservatuar eğitimimin etkili olduğunu düşünüyorum.

KENDİME GÜVENİYORUM, ANCAK SMS’LER ÖNEMLİ

Yarışmanın İç Anadolu Bölgesi ön elemelerini kazanarak İstanbul’a çağrıldığında mutlu olduğunu söyleyen Özcan, bu sonucu beklediğini bildirdi. İstanbul’da da canlı yayın finalistleri arasına kalmayı başardıktan sonra yarışma birinciliğini kazanacağını düşündüğünü anlatan Özcan, “Ben her zaman kendime güvenen birisi oldum. Bu yarışmada da birinci olacağıma inanıyorum. Ancak bu noktada halkın oyları ön plana çıkıyor. Yarışmada yüzde 40 jüri üyelerinin oyları, yüzde 60 ise halkın gönderdiği SMS’ler önemli. Bu yüzden Konya halkından bu yönde destek istiyorum. Yarışmadaki aday numaram 108. Bana destek olmak isteyen hemşerilerim 108 yazarak 2353’e gönderebilirler. Yarışmada birinci olmayı istiyorum. Bu hem benim hem de Konya için büyük bir olacak. Buna inanıyorum ve bu yüzden Konya halkından destek istiyorum” diye konuştu.

FİNALİST ARKADAŞLARIMIZLA SAĞLAM DOSTLUKLAR OLUŞTU

Yarışmada şu anda 10 finalist kaldığını hatırlatan Özcan, son haftalara girilirken heyecanın da o denli arttığını belirtti. “Finale kalan arkadaşlarımızla aramızda rekabet yok” diyen Özcan, yarışmadaki herkesin belirli seviyelere gelmiş insanlar olduğu için rekabetten ziyade dostlukların, arkadaşlıkların oluştuğunu aktardı. Yarışma sonrasında da finalist arkadaşlarla görüşmeyi istediğini bildiren Özcan, “Yarışma bizler için yeni dostlukların, arkadaşlıkların oluşmasına vesile oldu. Bu yüzden yarışmanın farklı bir anlamı oldu. Sayılı haftalar kala elenecek arkadaşımız için çok üzüleceğiz. Ancak bunun bir yarışma olduğunu biliyoruz ve bu yarışmadan unutulmaz anılar ve dostluklar kazandığımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

YARIŞMADA İLK ETAPTA ORKESTRA BENİ ZORLADI

Gönülden Sesler yarışmasının İç Anadolu Bölgesi ön elemelerinde ilk olarak Ey Garip Bülbül Diyarı adlı eseri seslendirdiğini söyleyen Özcan, İstanbul’da da Hidayete Ermişiz isimli eseri okuduğunu anımsattı. Kaside söylemeyi çok sevdiğini ifade eden Özcan, geçtiğimiz hafta da söylediği kaside ile birinci olduğunu bildirdi. Yarışmada kendisini en çok zorlayanın orkestra olduğunu kaydeden Özcan, “Kalabalık bir orkestra vardı. Ayrıca orkestranın batı alt yapısını kullanması beni zorlayan bir diğer tarafı oldu. Ancak haftalar ilerledikçe orkestraya da uyum sağladık ve Allah’a şükür bu günlere geldik. Ben Konya halkından destek beklediğimi tekrar söylemek istiyorum. Yarışma sayesinde şehrimizin ismini duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Yaşar Sarı-Memleket