Konyalı esnaflardan liraya destek kampanyası

Konyalı esnaflardan liraya destek kampanyası

Konya'daki esnaflar, dövizdeki artış üzerine ülke ekonomisine katkı sağlamak için dolar bozduranlara çeşitli ikramlarda bulunuyor.

 Karatay Mengüç Sokak'taki etli ekmek fırını sahibi Hikmet Çetiner, 500 dolar bozdurana Konya'nın yöresel yiyeceği etli ekmek ikram ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine bu uygulamayı başlattıklarını anlatan Çetiner, yaptığı açıklamada, ülke ekonomisine yönelik dışarıdan müdahalelerin yapılmaya çalışıldığını söyledi. Dolar ve avrodaki artışlara karşın Türk lirasının değer kazanması için dövizlerin bozdurulması gerektiğine işaret eden Çetiner, "Biz de esnaf olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz. Kampanyayı sosyal medyada başlattık. 500 dolar bozdurana etli ekmek ikram ediyoruz. Konya'nın mutfak kültürünün en önemli parçası etli ekmektir. Toplumda bu kapsamda ülkesi ve devleti için kampanyaya dahil olana biz de bu anlamda destek oluyoruz. Bu ülke bizim ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısına destek olalım." diye konuştu. 

DÖVİZ BOZDURANA TATLI İKRAM EDİYOR

Kültür Park'taki tatlıcı Servet Erdem ise tezgahına astığı, "Miktarı önemli değil Türkiyemiz için döviz bozdurduysanız, tatlı bedava" yazısıyla, döviz bozduranlara tatlı ikram ediyor. Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Dövizleri bozdurup Türk lirası ve altına yatırım yapmaları" yönündeki çağrısı üzerine, döviz bozduran herkese tatlı ikram etmeye başladığını bildirdi.  Türkiye'nin zor duruma sokulmak istenmesini fark ettiklerini anlatan Erdem, şöyle konuştu: "Ülke ve bayrak aşkı olduğu için Konyalı esnaf olarak güzel bir etkinlik düzenliyoruz. Toplumda farkındalık uyandırmak istedik. Yangını söndürmek için su taşıyan karınca misali üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kendi elimizden gelen bu. Güzel dönüşler oluyor. Konya 15 Temmuz'daki duruşuyla devletinin milletinin yanındadır. Bu anlamda tebrik edenler, dövizlerini bozduranlar sıkça oluyor. Ezanımıza, bayrağımıza sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Döviz fişine gerek olmuyor, dolarını bozdurduğunu söyleyene tatlı ikram ediyoruz."  Kent merkezindeki büfe işletmecisi Mustafa Üveyik de döviz bozduranlara bardakta mısır ikram ediyor. Dolar ve avroda oynanan oyunla Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıştırmak isteyenlerin olduğunu dile getiren Üveyik, toplumun bu oyunu bozacağına inandığını aktardı.

ILGIN’DAN GÜZEL DESTEK

Ilgın’da hediyelik eşya dükkanı işleten bir esnaf, döviz bozduran vatandaşların 20 liralık alışverişinden ücret almamaya başladı. Fatih Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde esnaflık yapan Halil Beşikçi, yaptığı açıklamada, dövizdeki artışın esnafa da büyük sıkıntı yaşattığını söyledi. 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi sokağa çağırdığını anımsatan Beşikçi, şunları kaydetti: "Millet olarak meydanlara çıktık. Şimdi Cumhurbaşkanımız 'Yastık altında dolarınız kalmasın, bozdurun' dedi. Yine 15 Temmuz'da olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza destek amacıyla 'dolara hayır' diyorum ve esnafımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Bu iş yerinde bugüne kadar dolar bazında ürünler alıp sattık. Artık dolarla satışımız yok. 500 dolar bozdurup makbuzunu getiren herkese 20 liralık alışveriş hediyemizdir. Kasamızdaki tüm dolarları bozdurduk. Sadece bir dolar kaldı. Bunu da Türk bayraklı çakmağımla yakarak tepkimi gösterdim." 

konyali-esnaflardan-liraya-destek-kampanyasi-5.jpg

konyali-esnaflardan-liraya-destek-kampanyasi.jpg

20161204_2_20499203_16650191.jpg20161204_2_20499203_16650192.jpg