Konyalı Dünya Şampiyonu Tanrıverdi çiçeklerle karşılandı

Konyalı Dünya Şampiyonu Tanrıverdi çiçeklerle karşılandı

Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda kilosunda altın madalya kazanarak birincilik kürsüsüne çıkan Konyalı milli sporcu Selcan Tanrıverdi...

Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda kilosunda altın madalya kazanarak birincilik kürsüsüne çıkan Konyalı milli sporcu Selcan Tanrıverdi, aynı şampiyonada kilosunda dünya ikincisi olan İzzet Arabacı ve Konyalı milli takım antrenörü Hatice Coşkun, Konya havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Derbent Gençlikspor Kulübü’nde forma giyen ve İtalya’nın Rimini kentinde 6-14 Eylül tarihleri arasında yapılan Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda ter döken Selcan Tanrıverdi milli takıma +70 kilo Ligth Contact kategorisinde altın madalya, 71 kiloda mücadele veren İzzet Arabacı ise gümüş madalya kazandırmıştı. Milli takıma biri altın diğeri gümüş olmak üzere iki derece birden kazandıran Konyalı milli sporcular ile Konyalı milli takım antrenörü Hatice Coşkun’u, havalimanında sabah erken saatlerde Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Derbent Gençlikspor Kulübü ve Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Kick Boks Federasyonu Konya İl Temsilcisi Mehmet Güçlü, sporcu arkadaşları ve ailesi büyük sevgi gösterisi altında karşıladı. Acar ve Ersöz, milli sporcular ile antrenörüne birer çiçek vererek, elde ettikleri başarıdan ötürü kutladı.

Derbent Gençlikspor Kulübü Başkanı Hamdi Acar, burada yaptığı açıklamada, kulüplerine mensup milli sporcular olan Tanrıverdi’nin dünya şampiyonu, Arabacı’nın ise dünya ikincisi olarak elde ettikleri başarının kendilerine çok büyük mutluluk yaşattığını söyledi. Her iki sporcusunun başarısının sadece Derbent değil, Konya ve ülke için de büyük mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Acar, bu başarıların devamının geleceğine inandığını söyledi. Acar, Derbent gibi küçük ilçelere ait kulüplerden böyle başarılı sporcular çıkmasının çok memnuniyet verici olduğunu da belirterek, daha büyük belediyelerin spora daha fazla destek vermesini istediğini de kaydetti.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise, önemli bir organizasyonun geride kaldığını belirterek, dünya şampiyonasında kick boks branşında bir Konyalı sporcunun dünya şampiyonu, diğerinin dünya ikincisi olmasının Konya açısından gurur verici ve önemli olduğunu söyledi. Milli sporcuları ve antrenörlerini başarılarından ötürü yürekten tebrik ettiğini dile getiren Ersöz, Derbent Gençlikspor Kulübü ve Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı da kick boks sporuna destek çıkarak sporculara sahip çıkmasından ötürü kutladı.

Dünya şampiyonu Konyalı milli sporcu Selcan Tanrıverdi, şampiyonluğun öyküsünü anlatırken, gelen başarıyı yaz, kış, tatil demeden çalışmasına bağladı. Çalışırken hocalarının da kendisini yalnız bırakmadığını ve kendisiyle birlikte ter döktüğünü dile getiren Tanrıverdi, “Allah hepsinden razı olsun. Şampiyonanın finalinde üç maç yaptım, İrlandalı, İngiliz ve finalde rakibim Hırvat’tı. Hepsini yenerek geride bıraktım” dedi.

Dünya ikincisi İzzet Arabacı da, Konya’dan bir dünya şampiyonu ve bir dünya ikincisi çıktığını vurgulayarak, “Bu başarıda herkesin emeği var. Antrenörlerimiz Mehmet Güçlü ve Hatice Coşkun olsun, kulüp başkanımız olsun bizi destekleyenlerin katkısı var. Yurtdışında ülkemizi ve bayrağımızı temsil ettik. Güzel bir sonuç aldık. Anlatılmaz bir duygu bizim için. İnşallah bu başarıların daha iyisini yaşayacağız” diye konuştu.