Konyalı aday adayları ne oldu?

Konyalı aday adayları ne oldu?

Partilerin milletvekili adaylarını açıklamalarından sonra Konyalı gözler Ereğlili aday adaylarına çevrildi.

Farklı partilerden ve farklı illerden aday adaylıklarını açıklayan Konyalı siyasetçilerin durumu ne oldu? Kimler Aday oldu?

Konyalı bürokrat eski Gençlik ve spor Genel Müdürü Mehmet Baykan AK Parti İstanbul 3. Bölge 18. sırada yerini aldı.

İstanbul'ya yaşayan Konyalı işadamı Abdullah Başçı AK Parti İstanbul 3. Bölge 21. sırada yerini aldı.

Konya Ereğlili Mimar Pınar Günseven Gülsoy Ankara 1.Bölgeden MHP 17. Sıra milletvekili adayı olarak listede yerini aldı.

Konya Ereğlili olup CHP İstanbul’dan aday adaylığını açıklayan İnşaat Mühendisi Harun Özüdoğru ise yapılan önseçimler neticesinde aday listesinde yer alamadı.

Karabük Üniversitesi Rektörü iken istifa edip aday adaylığını açıklayan Ereğlili Prof Dr. Burhanettin Uysal AK Parti’den aday listesine giremedi.

DSP Eski Genel Başkanı Murtaza Çelikel’in kızı Ayşe Çelikel Danişoğlu da CHP’den aday adaylığını açıklamıştı ancak aday listesinde ismine rastlanmadı.

Saadet Partisi’nden Adana Milletvekilliği için başvuruda bulunan Konya Ereğlili Hakan Balcı da yine aday listesinde yer alamayanlar arasında yerini aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğu’nun danışmanlığını yapan Konya Ereğlili Durmuş Ali Sarıkaya ise İstanbul 2. Bölgeden AK Parti 5. Sıra adayı olarak ismini yazdırdı.

ereğlihaberleri.com- memleket.com.tr