Konya'dan Zeytin Dalı Harekatına destek

Konya'dan Zeytin Dalı Harekatına destek

Çeşitli kentlerden gelen, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından Hatay'ın sınır ilçelerinde etkinlikler düzenlendi

HATAY (AA) - Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla Konya, Ankara, Kahramanmaraş, Adana ve İstanbul'dan Hatay'a gelen, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Harekata destek amacıyla Reyhanlı'ya gelen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve beraberindeki bazı partililer, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi makamında ziyaret ederek, YPG/PKK-DEAŞ'lı teröristlerin ilçeye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanverdi de tüm millet olarak kenetlendiklerini ve harekatın başarıya ulaşması için dua ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş, Adana ve İstanbul'dan, tır, motosiklet, otobüs ve otomobillerle gelen çok sayıda vatandaş da Reyhanlı ilçe merkezinde tur attıktan sonra sınırdaki bir karakolun önüne gitti. Vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri hediyeleri askerlere teslim edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara'dan konvoyla gelen çok sayıda esnaf da ilçe merkezinde Türk bayrakları asılı araçlarla tur attı. Konvoya Reyhanlı halkı da alkışlarla destek verdi.

Uçak Kurtarma ve Yangın Görevlileri Derneği üyeleri de Hassa ilçesinde sınır hattına geldi. Burada yol güvenliği alan askerlerle buluşan grup, Mehmetçik'e destek amaçlı sloganlar attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :