Konya'dan "Vicdan Konvoyu" Yola Çıktı

Konya'dan "Vicdan Konvoyu" Yola Çıktı

Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na Konya’dan katılan kadınlar Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.

Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na Konya'dan katılan kadınlar Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

Mevlana Kültür Merkezinde toplanan 450 kadın, 10 otobüs ve 5 yardım tırı ile Hataya gitmek üzere hareket etti. Yola çıkmadan önce toplanan kadınlar adına açıklama yapan Konya İHH Hanım Komisyonu Başkanı Erengül Karabağ, "Konya'nın her yerinden iştirak eden 450 hanım kardeşimizle 'Vicdan Konvoyu'na katılıyoruz" diyerek, "Çok korkunç işkencelerle katledilen 6 bin 786 insanın işkenceye uğramış bedenleri dünyanın orta yerlerine düştü. Fotoğraflardaki çığlıklar duvarları, sınırları aştı, kulakları sağır edercesine ve biz duyduk seni Suriyeli kardeşim. Sizi duymak istememizi engellemek isteyenlerin tüm gürültüsüne rağmen sizi duyuyoruz, acınızı hissediyoruz. ve sevgili kardeşim, senin için geliyoruz dünyanın dört bir yanından din dil ırk ayrımı yapmadan bir dünya kadın toplandık insanlığın vicdanına doğru yola çıkıyoruz. Suriye hapishanelerinde beklenen vicdanın bu konvoyda olduğunu söylemek üzere yola çıkıyoruz. Üzgünüz, dünya sessiz kaldıkça siz daha fazla eziliyorsunuz. Üzgünüz, dünya sessiz kaldıkça zalimler cesaret buluyorlar" ifadelerini kullandı.

konya’dan-vicdan-konvoyuna-buyuk-destek--(3)1-.jpg

konya’dan-vicdan-konvoyuna-buyuk-destek--(5).jpg

konya’dan-vicdan-konvoyuna-buyuk-destek--(7).jpg