Konya'dan Türkmenlere ilaç yardımı

Konya'dan Türkmenlere ilaç yardımı

Konya Eczacılar Odası tarafından Suriye’deki savaş nedeniyle zor durumda kalan Bayır-Bucak Türkmenlerin ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan kampanyada toplanan ilaçlar Selçuklu Ecza Deposu önünde düzenlenen bir törenle uğurlandı.

Türk Eczacılar Birliği 5. Bölge Konya Eczacılar odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap, törende yaptığı konuşmada şu sözlere verdi. “ Oda olarak Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere başlattığımız ilaç yardım kampanyamızı yoğun ilgi ile tamamlamış bulunmaktayız.

Odamız üyesi Konyalı eczacıların desteğiyle Bayırbucak’taki Türkmenlerin ihtiyacı olan ve talep ettiği  16.077 kutu ilaç 87.336 TL karşılığında toplandı. Bu ilaçlar Suriyeli Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere Türk Kızılay Konya Şubesi yetkililerinden Sait Hatipoğlu’na teslim edilmiştir.

Bu ilaç yardım TIR’ın gönderilmesinde büyük emekleri olan başta Konyalı meslektaşlarıma, Selçuk Ecza Deposu Konya Müdürü Hidayet Çelik ve Selçuk Ecza Deposu Satın Alma Müdürü Alper Cem Öztürk’e odam adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Konya Eczacılar Odası tarafından hazırlanan ilaç yardım TIR’ı Bayırbucak Türkmenleri için ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.