Konya’dan Türkiye’ye açılan Enerji kapısı

Konya’dan Türkiye’ye açılan Enerji kapısı

Türkiye’nin birçok doğalgaz projesinde imzası bulunan ALÖZ Mühendislik, enerjide emin adımlarla yatırımlarına devam ediyor.

 ALÖZ Mühendislik le  aynı ortak yapısına sahip diğer kuruluş  ALKA Enerji ise  inşaat ve doğalgaz sektörlerinde mesleki belgelendirme faaliyetleri ile birlikte Doğalgaz Altyapı Müşavirlik Hizmetleri ve Gazbir - Gazmer ile birlikte Konya’da kurduğu Doğalgaz Sayaç Kalibrasyon ve Ölçüm Merkezi ile faaliyetlerine ulusal ölçekte devam ediyor.

aloz--(1).jpg

2006 yılında Tanju Altay ve Dünya Kaya öncülüğünde kurularak, enerji ve inşaat sektöründe kaliteli hizmet sunan ALÖZ Mühendislik, Konya’da yaptığı yeniliklerle adından sıkça söz ettiren firmaların başında gelmeyi başardı. Merkezi, Kobisan Sanayi Sitesinde bulunan ALÖZ Mühendislik son zamanlarda yaptığı yatırımlarla Konya’ya yenilik getirmeye devam ediyor.

aloz--(4).jpg

Özellikle doğalgaz sektöründe altyapı işleri yapan ALÖZ Mühendislik, Türkiye’nin birçok bölgesinde tercih edilen firmalardan olmayı başardı. Doğalgaz ve elektrik tesislerinde altyapı ve üstyapı da güvenilir hizmet veriyor. Son teknolojinin kullanılarak yapıldığı hizmetlerin içinde, iç tesisat projeleri ve imalatı, yol ve konut inşaatı da yer alıyor.

aloz--(16).jpg

TÜRKİYE’NİN GÜVENİLİR FİRMASI ALÖZ

ALÖZ Mühendislik kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Altay, firmanın Türkiye çapında büyük işler yaptığını ve kendi alanında kalitesi ve güvenilirliği ile öncü kuruluş olduğunu söyledi. Yenilikçilik ve insana yapılan yatırımlarla  başarılarına süreklilik sağladıklarını ifade eden Altay, firmanın yapmış olduğu projeler hakkında bilgi verdi. Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Eğe Bölgelerinde yapılan doğalgaz projelerini yaptıklarını söyleyen Altay, “Enerji ve inşaat sektörlerinde kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz. ALÖZ olarak faaliyet alanlarımızın yüzde 80’e varan kısmında doğalgaz altyapı ve üstyapı projeleri yapıyoruz. Bunun yanındı, inşaat sektörü, şirketimizin faaliyet alanını bir kısmını oluşturuyor.

aloz--(20).jpg

ENERJİ SEKTÖRÜNDE DEV ADIMLAR

ALÖZ Mühendislik, özellikle doğalgaz sektöründe Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer almayı başardı. Enerji sektöründeki yapılan projeleri anlatan Tanju Altay, en önemli faaliyet alanlarını doğalgaz dağıtım projelerini yapmak olduğunu söyledi. Şirketin kurulduğu günden bu yana 30 ilden fazla doğalgaz dağıtım projelerini tamamladıklarını sözlerine ekleyen Altay, “Doğalgaz dağıtım projelerimiz şu anda 9 ilde devam ediyor. ALÖZ mühendislik 10 yılı aşkın süredir Türkiye’nin birçok ilinde gaz arzının sağlanmasındaki rolü ile sektörde kendine önemli bir yer edinmiştir. Enerji Bakanlığı’nın ‘Doğalgaz kullanmayan ilçemiz kalmayacak’ sözüne paralel yürüttüğümüz çalışmalar ile şehir merkezlerinden en uzak olan ilçe merkezlerine kadar doğalgaz altyapı ve üstyapısını kuruyoruz” diye konuştu. Doğalgaz kurulmasında son teknolojinin kullanılarak yapıldığını da sözlerine ekleyen Altay, Türkiye’de pek çok şehre, basınç düşürme istasyonları, LNG ve CNG Doğalgaz istasyon inşaatları da yaptıklarını söyledi.

aloz--(36).jpg

ALKA BELGELENDİRME İLE USTALAR GELECEĞE HAZIR

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 5544 sayılı kanunla zorunlu olarak istenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi, ALKA Belgelendirme tarafından veriliyor.

Tanju ALTAY ve Dünya KAYA  ortaklığıyla kurulmuş diğer kuruluş ALKA Belgelendirme,   Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’   vermeye devam ediyor.

Enerji ve inşaat sektöründe belge veren ALKA Belgelendirme, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) dan akreditasyon alarak, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından da yetkilendirildi. Bu kapsamda Kobisan Sanayi Sitesine son derece modern ve tüm şartların sağlandığı teorik ve pratik sınav yeri yapıldı.  Bugün itibarıyla 20 meslekte belgelendirme faaliyetlerine başladıklarını bildiren Alka Belgelendirme Genel Müdürü Tanju Altay, '' Konya Sınav Merkezi' ne ek olarak İstanbul' da kuruluşumuza ait yeni bir sınav merkezi daha kurduk. Ayrıca çeşitli illerde dış sınav yerleri oluşturduk ve talebe göre de oluşturmaya devam edeceğiz. Belgelendirme faaliyetlerini yurt geneline yayma planımızı, adım adım gerçekleştiriyoruz'' dedi.

aloz--(31).jpg

SEKTÖRÜ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Bu yıl yatırımlarının büyük oranda sınav merkezlerinin genişletilmesi ve yeni sınav yerlerinin oluşturması yönünde olacağını belirten Tanju Altay, sonraki dönemlerde kapsam genişletme çalışmalarının da gündeme geleceğini dile getirdi. Sınavlarda başarılı olan adaylar için devlet teşviği uygulamasını hatırlatan Altay, '' Teşvik kapsamında 2020 yılına kadar sınav ücretinin tamamı, Ayrıca MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar işveren prim desteğinden yararlanmasını sağlayan teşvik Bakanlar Kurulunun 2015/8321 sayılı kararı ile 31/12/2020 yılına kadar uzatılmıştır.

aloz--(43).jpg

''DOĞALGAZ VE İNŞAATTA KAPSAMI GENİŞLETECEĞİZ''

Yurt genelinde yetkilendirilmiş 82 belgelendirme kuruluşunun bulunduğu bilgisini veren Tanju Altay, doğalgaz sektöründe hizmet 14 kuruluştan biri olduklarının altını çizdi. Yine doğalgaz alanında Konya' da çalışmalarını sürdüren tek kuruluş olduklarına değinen Altay, '' İnşaat sektöründe ise 48 yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşundan biriyiz. İnşaat sektöründe belgelendirme faaliyetleri henüz yeni olduğundan, hedefimiz, ilkeli ve kaliteli çalışmalara kalıcı ve örnek teşkil şekilde imza atabilmek '' dedi. Doğalgaz ve inşaat sektörlerinde kapsamlarına yeni meslekler ekleyeceklerini dile getiren Tanju Altay, '' Bu sektörlerin dışında kalan ve yine Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu olan meslek gruplarında da yetki almak için teknik ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor '' diye konuştu. Servet R. Çolak – Memleket

aloz--(26).jpg