Konya’dan Halep’e 23 Tır Un Yardımı

Konya’dan Halep’e 23 Tır Un Yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Konya İl Müftülüğünce organize edilen “Konya’dan Halep’e 1 Çuval Un Kampanyası” vatandaşlardan yoğun ilgi gördü

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan üç (3) tır un, Halep’e ulaştırılmak üzere Öncüpınar sınır kapısına gönderildi. 

resim6548.JPG

Konu ile ilgili açıklama yapan T.D.V. Şube 2. Başkanı İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer “2017 yılı Ramazan ayında başlattığımız “Halep’e Bir Çuval Un Yardımı” kampanyasının vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmesi bizleri sevindirdi. Şu anda hayırsever kardeşlerimizim yardımlarıyla dördüncü un sevkiyatımızı yaptık. Bugüne kadar gönderilen 23 tır un ile toplamda 584 ton un yardımı yapılmış oldu. Yapılan bu un yardımının toplam maliyeti ise 630 milyon lira oldu.  
Göndermiş olduğumuz unlar, Türkiye Diyanet Vakfımızın lojistik merkezinde kurulan günlük 300 bin ekmek üretilen fırında kullanılarak El-Bab, Azez ve Cerablus bölgelerinde bulunan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sofrasına ekmek olarak ulaşacaktır. “Konya’dan Halep’e Bir Çuval Un” kampanyamız Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile İl ve İlçe Müftülüklerimiz aracılığı ile devam edecek olup Konyalı kardeşlerimizden kampanyaya destek vermelerini arzu ediyoruz. Bu yardımlarının ulaşmasına vesile olan ve kampanyamıza destek veren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah hayırlarını kabul buyursun inşallah. ”dedi.

Haber Merkezi

konya’dan-halep’e-23-tir-un-yardimi-(3).jpg