Konya’dan dünyaya açılan firma  Can Bilya

Konya’dan dünyaya açılan firma Can Bilya

Büyüyen sanayi şehirleri arasında olan Konya’da bilya sektörünün önde gelen firmaları arasında olan Can Bilya, ürün kalitesiyle 48 yıldır hizmet vermeye devam ediyor.

1959 yılında firmanın kurucusu olan Ahmet Can tarafından İstanbul Caddesi’nde açılan Can Bilya şimdilerde Konya’nın bilya sektörüne öncülük ediyor. Konya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasıyla dünyanın bir çok ülkesine de ihracat yapan Can Bilya, Rulman ithalatı ve toptancılığıyla beraber 2 yıldan bu yana TIR dorselerinin dingil yedek parçalarının üretimiyle devam ediyor. 50 yıla yaklaşan iş yaşamıyla sektörünün söz sahiplerinden biri olan Can Bilya Genel Müdürü ve Kurucu Ahmet Can’ın torunu Ahmet Can, İşine dedesinden aldığı düstur ile geleceğe yaptığı yatırımlarıyla sahip çıkıyor. İlk günkü heyecanımızla müşteriyi velinimet bilerek ve baş tacı olarak gördüklerini söyleyen Ahmet Can, “İlkelerimizden prensiplerimizden ve itibarımızdan taviz vermeksizin bugünlerimize geldik” dedi. Can Bilya’nın kuruluşunu anlatan Ahmet Can, “Babam Mehmet Can 1979 yılında askerden geldikten sonra işyerinin tüm yetkilerini rahmetli dedem Ahmet Can'dan devraldı. 1994 yılında da aile şirketini kurarak, şirketleşme yoluna gittik. Daha sonra 1998 yılında Babam beni yanına alarak, yolumuza devam ettik. O günden bu yana babamla beraber devam ediyoruz. 2008 yılına kadar her marka rulman ve yan ekipmanlarının perakende ve toptan satışını yaptık. 2008 yılında TIMKEN rulmanlarının distribütörlüğünü alarak ithalata başladık. Şu anda da İtalya'dan, Almanya'dan, Fransa'dan, Çin'den ve Tayvan'dan sektörümüzle ilgili ithalatlarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

KONYA BİZE ÖRNEK OLDU

60 kişilik uzman kadrosuyla rulman ve imalat bölümüyle, sanayici esnafına hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Ahmet Can, “Konya’da sektörde 58. senenin içerisindeyiz. Bu süre içerisinde,Tımken rulmanlarının Türkiye distribütörlüğünün yanı sıra HIWIN marka tezgah rulmanlarının da distribütörlüğünü yapıyoruz.  Bunlarla birlikte işimizle ilgili farklı ithalatlarımız var. Ayrıca Çin'den kendi markamız olan QBC ve GBC marka rulmanların ithalatını yapmakla beraber, Türkiye içerisinde de farklı markalarla alakalı ana bayiliklerimiz devam ediyor. Rulman bilya üretiminin stratejik önemi de değinen Ahmet Can, Üretim hacmimizle birlikte büyümemizi geliştirmek istiyoruz.   Genel olarak Konya pazarıyla çalışıyoruz. Konya sanayisi esnafımıza ve endüstriyel gruba ağırlıklı olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Toptan ve perakende olarak başladığımız işte şu anda İtalya, Almanya, Fransa, Çin, Tayvan gibi ülkelerden direkt ithalatçıyız. 2002 yılından sonra Konya’nın sanayi hamlesi tedarikçi olarak bizi de tetikledi” dedi.

 

CAN BİLYA ÜRÜNLERİ

Sanayi Rulmanları

Otomotiv Rulmanları

Yataklı Rulmanlar

İğneli Rulmanlar

Mafsal Rulmanlar & Mafsal Kafalar

Masaüstü Taşıyıcılar

Paslanmaz & Kilitli & Kam Rulmanları

Linear Rulmanlar & Vidalı Miller

Kayar Burçlar

İstavroz Rulmanları & Hassas U Mafsallar

Sanayi Tekerlekleri

Yağ Keçeleri

O-Ring & Hidrolik Keçeler

Devirdaim Kömürleri & Mekanik Salmastralar

V Kayışları & Kasnakları

Triger & Zaman Kayış ve Kasnakları

Transmisyon Zincirleri & Dişlileri

Powerlock Kilitleme Sistemleri & Konik Burçlar

Emniyet Segmanları

Civata & Somun & Rondela & Pim & Bağlantı

Rulman Adaptörleri (Manson)

Rulman Yatakları

Özel Kaplinler

Yıldız Kaplinler