Konya Ülkü Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Konya Ülkü Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı'nın hazırladığı 1 tır temel ihtiyaç malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

Konya'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından temin edilen 1 tır temel ihtiyaç malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yola çıktı.

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mehmet Erkin, yaptığı açıklamada, Suriye'de yıllardır süren iç savaş nedeniyle yaşanan dramın büyük boyutlarda olduğunu söyledi. 

Suriye'deki Türkmenlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Erkin, iç savaşın çıktığı ilk günden itibaren bölgedeki Türkmenlere yardım ettiklerini ifade etti.

Erkin, bölgedeki Türkmenlerin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkmenler; DAEŞ, PYD, rejim birlikleri şimdi de Rusya tarafından kıskaç altına alınmış durumdadır ancak Türkmen kardeşlerimiz vatanlarını, yerlerini, yurtlarını bırakmamakta kararlılar. Bunun için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizler için de bölgedeki Türkmen kardeşlerimizin bu davasına yardım etmek, el uzatmak onların ihtiyaçlarına bir nebze de olsa karşılık vermek boynumuzun borcudur. Yardımlarımız, bölgede en çok ihtiyaç olan malzemelerden oluşuyor."

 Konuşmanın ardından toplanan 1 tır temel ihtiyaç malzemesi, dualarla bölgeye gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı