Konya’daki uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Konya’daki uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Konya’da uluslararası bir uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İran’dan getirdikleri uyuşturucu hammaddesini, kurdukları imalathanede işledikten sonra İstanbul ve yurt dışına satan bir şebekeye yönelik olarak 12 Eylül'de operasyon düzenlenmiş, yapılan baskınlarda 6 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin iş yerinde yapılan aramalarda 3 kilo 392 gram uyuşturucu ve halüsinasyon özelliği olan sentetik madde metamfetamin maddesi ele geçirilmişti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkan şüphelilerden 3’ü mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Operasyon kapsamında çete üyesi 3 kişinin ise, daha önceden cezaevine gönderildiği belirtilmişti.

Öte yandan, KOM Şubesi ekiplerinin farklı tarihte yaptığı yol uygulamasında 01 DRT 08 plakalı araç içerisinde ele geçirdiği 29 kilo 400 gram esrar maddesiyle ilgili yakalanan 5 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı, yine yapılan yol uygulamasında 42 ENS 09 plakalı araçta ele geçirilen 6 kilo 234 gram esrarla ilgili de 3 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.