Konya'daki Restoran Sahibinden İhtiyaç Sahibi Ailelere 'Askıda Tavuk'

Konya'da uzun yıllardır restoran işletmeciliği yapan Nafiz Temel, Ramazan ayında başlattığı "askıda tavuk" projesiyle her gün ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık hazırlayarak çocukları da mutlu ediyor.

Konya'da 15 yıldır restoran işletmeciliği yapan Nafiz Temel, Ramazan ayından önce başlattığı "askıda tavuk" projesini bu ay da devam ettiriyor. Hafta sonları gerçekleştirdiği bu projeyi Ramazan ayında her gün sürdüren Temel, ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık hazırlamanın yanı sıra çocukları da unutmuyor.

a1.jpg

Restoranından yemek yiyenlerin askıya bıraktığı tavuk paraları ve kendisine ulaşan yardımlarla her gün işletmesinde çorba, pilav ve tavuktan oluşan iftar menüsü hazırlayan Temel, muhtarlıklardan aldığı liste ile kendi aracıyla kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere iftarlıklarını ulaştırıyor. Ailelerin rencide olmaması ve çocukları mutlu etmek için yemekleri hediye paketlerine koyan Temel, şu anda 25-30 aileye yardım edebilirken, ilerideki hedefini daha çok aileye yardım etmek olarak belirliyor.

a2.jpg

Projeyi başlatma sürecini sosyal medyada gördüğü bir videodan esinlenerek başlattığını belirten Temel, "Osmanlı'dan günümüze gelen askıda ekmek kampanyası canlandı gözümüzde. Ramazan ayında her gün ihtiyaç sahibi ailelere iftardan önce çorba, tavuk ve pilav şeklinde yemeğimizin dağıtımını yapıyoruz. Projedeki asıl amacımız maddi durumu iyi olmayan ailelere sıcak bir aş göndermektir" diyor.

a3.jpg

Temel, çocukları mutlu etmek ve ailelerini rencide etmemek için yemekleri hediye paketlerine koyduklarını söylüyor ve "Benim bu projemin asıl ismi olan vatandaşlardan alıp olmayan ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Biz bir köprü oluşturuyoruz. Bundan bir kar marjı elde etmiyoruz. Maddi durumu iyi olan kişiler bizlere ulaşıp ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmamıza yardımcı oluyorlar" şeklinde konuşuyor.

a4.jpg

Projede asıl hedeflerinin hiçbir ailenin aç kalmaması olduğunu vurgulayan Temel, "Bu projede asıl hedefimiz iftarda hiçbir ailenin aç kalmaması, ailelere sıcak bir aş göndermek, tavuk sıcak çorba göndermek hedefimiz. Projeye başlarken ilk olarak 3-5 aileye yemek göndererek başladık. Şimdilerde 25-30 aileye yakın gönderim yapıyoruz. Daha da çok aileye ulaşarak projemizi büyütmek istiyoruz" diye konuşuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.