"Konya’daki müthiş değişim"

"Konya’daki müthiş değişim"

Antalyalı gazeteci Konya'daki müthiş değişimi yazdı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Şeb-i Arus ziyareti için Konya'ya getirdiği gazetecilerin içinde yer alan Akdeniz Manşet Gazetesi Yazarı Şifa Çiçek Konya'yı 'ağzı açık' izledi.

Yazısında Konya'yı öve öve bitiremeyen Çiçek, 'Antalya'nın Konya'dan nesi eksik?' sorusunu sordu.

İşte Çiçek'in Konya'yı anlatan yazısı:

Konya’daki müthiş değişim

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yurt içinden ve yurt dışından gazetecileri Konya’ya götürdü.

Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri için Konya’ya giden gazeteciler arasında Akdeniz Manşet adına ben de vardım.

4 gün boyunca kenttin tarihi ve turistlik yerlerini gezdik, Konya sanayisini yakından inceleme şansı bulduk.

İlk durağımız Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Bilim Merkezi oldu.

Daha sonra Karatay Medresesi, Alaaddin Medresesi, Mevlana Müzesi, Torku Arena Stadı’nı gezme şansı bulduk. İkinci gün ise Aya Eleni Kilisesi ve ören yerleri, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. Panogra Tesisleri’ni dolaştık.

Gezimiz esnasında büyülendik, ‘vay bey’ demekten kendimizi alamadık.

Bizimle birlikte 20 ülkeden gelen gazeteciler de şaşkınlığını gizleyemedi.

Yıllar önce gittiğim Konya’da yaşanan bu müthiş değişime tanık olmanın heyecanını yaşadım. Gezi boyunca bunu nasıl başardıklarını merak ettim. Bu merakımı gidermek için yetkililere bunu nasıl başardıklarını sordum. Aldığım cevap beni şaşırttı. Değişimi birlik beraberliği bağlayan yetkililer, “Kentin çıkarları söz konusu olunca bütün siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve halk olarak tek yumruk oluyoruz” diyerek özetlediler.

Aldığı cevap aklıma Antalya’ya getirdi. Ne zaman güzel bir iş, iyi bir yatırım yapılmaya kalkılırsa mutlaka birileri buna engel oluyor. Bununla kalmıyor dava açıyor. Haliyle hizmet aksıyor, kaybeden Antalya oluyor.

Gerçekten bunu biz niye başaramıyoruz? Neden Antalya için tek yumruk olmuyoruz? Neden destek olacağımıza hep köstek oluyoruz? Bizim Konya’dan ne eksiğimiz var?

 

Antalya olarak bizim Konya’dan fazlamız var. Bir kere turizmin başkentiyiz. Yılda 12 milyon yabancı misafir ağırlıyoruz. Tarımda da çok iyi durumdayız. Spor turizmi desen keza öyle.

 

Bu kadar artımız varken neden Konya’nın gerisinde olalım ki. Bunu kırmak için tek bir yol var, o da birlik ve beraberlikten geçer.