Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

Haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesince merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Duruşmada daha önce savunması alınmayan tutuklu sanık ile tanıklar dinlendi.

Tutuklu sanıklardan Ertan B, hakkında dava açıldığını iş için yurt dışındayken tesadüfen öğrendiğini, kaçma niyeti taşımadan Türkiye'ye gelerek teslim olduğunu söyledi.

Örgüt içinde görev almadığını öne süren Ertan B, "Sadece, dinleyici olarak sohbetlere katıldım. 2012 yılından sonra sohbetlere de katılmadım." dedi.

Ertan B, Mahkeme Başkanının FETÖ mensuplarıyla telefon görüşmelerini içeren HTS kayıtlarını sorması üzerine, "Tarafıma birkaç arama ve mesaj yapıldı. Bunlar kendi iradem dışında gerçekleşen şeylerdir. Benim örgütten birini aradığım veya mesaj attığım olmamıştır." diye konuştu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen A.Ö. ise 1998 yılından önce yapının düzenlediği sohbetlere dinleyici olarak katıldığını söyledi.

Tanık A.Ö, 1998 yılından sonra cemaat olarak bildiği örgütle hiçbir bağlantısının kalmadığını dile getirdi.

Sohbetlere katıldığı dönemde, Ali T. isimli tutuklu sanığı "Konya imamı" olarak bildiğini anlatan A.Ö, "Söz konusu şahıs o dönemde etkinliklere katılır, bazen sohbetlerde vaaz verirdi. Ali T'yi en son 1997 ya da 1998 yılında gördüm. Daha sonra hiç görmedim." ifadelerini kullandı.

Söz alan sanık Ali T, tanığı daha önce hiç görmediğini öne sürdü.

Duruşmaya öğleden sonra devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :