Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, tutuksuz yargılananlar ile daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlenildi.

 

Duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade veren tutuksuz sanıklardan Uğur B, örgüte ait yurtta kalırken Konya'da üniversite sınavlarına hazırlandığını, kazanamayınca memleketi Hakkari'ye geri döndüğünü anlattı.

Konya'ya geri döndüğünde bölge imamları tarafından yapılan sohbetlere birkaç kez katıldığını ifade eden Uğur B, "Toplantılarda örgüt adına burs veya himmet toplamadım. Toplantılara katılan büyük bölge imamları bizim adımıza yardım toplardı." diye konuştu.

Uğur B, örgüt abilerinin kendisine "Yusuf" kod ismini vermek istediklerini fakat kendisinin kabul etmediğini öne sürdü.

Örgüte ait yurtta kaldığı dönemde, kız arkadaşı olması sebebiyle yurttan atıldığını iddia eden Uğur B, "Bana 'Yusuf' kod adını takmak isteyen kişi şu anda burada tutuklu olarak hazır bulunan Suat Genç'tir. Kendisi o dönemde esnafa sohbet yapan şahıstı." dedi. Bunun üzerine söz alan Genç, Uğur B'nin yalan beyanda bulunduğunu öne sürdü.

Uğur B, sohbet hocalığı yaptığı 2011-2012 yılları arasında örgüt elebaşısı Gülen ile alakalı konulardan bahsetmediğini, bu yapılanmayı sevmediği için cemaat içerisindeki bazı kişiler tarafından dışlandığını savundu.

Tutuklu sanık Süleyman Uygun ise örgütün Konya ili yapılanması bünyesinde oluşturulan Selçuklu eyaletinde bölge talebe mesulü, büyük bölge lise mesulü, büyük bölge üniversite mesulü ve şehir dışı talebe mesulü olarak görev yaptığına ilişkin suçlamaları reddetti.

Gaybubet evinde saklanırken yakalandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını savunan Uygun, "Ben o eve arkadaşlarımla birlikte vakit geçirmek ve maç izlemek için gitmiştim." diye konuştu.