Konya'daki banka yangının altından çalışan çıktı

Konya'daki banka yangının altından çalışan çıktı

Konya'nın Ereğli ilçesinde dün yaşanan banka yangınını bankada 8 yıldır çalışan bir personelin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde dün yaşanılan banka yangınında 3 kişi dumandan zehirlenmiş ve bankanın nasıl yandığı ile ilgili incelemeler yapılmıştı. Emniyet konuyu derinleştirince ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Önce para sayma makinesinden kaynaklanarak elektrik kontağından çıktığı söylenen yangının bankada 8 yıldır çalışan bir personel tarafından çıkarıldığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, 8 yıldan bu yana çalışan 36 yaşındaki Ö.V.'nin bankadaki nakit para akışından sorumlu olduğu, hesabına ise 900 bin lira ile 50 bin Euro ve 50 Bin dolar aktardığı öğrenildi. Çıkan yangından sonra güvenlik kamera görüntülerini inceleyen banka müfettişleri Ö.V.'yi durumundan şüphelenerek sorguya aldı. Müfettişler bir kalem ve kağıt vererek Ö.V.'ye yaptıklarını anlatmalarını istedi. Eline aldığı kağıda suçunu itiraf eden Ö.V. pişman olduğunu yazdı. Şüphelinin yazdığı bu mektubu emniyete götüren müfettişler mektubu polise verdi. Yaşanılan olay neticesinde Ö.V'nin ifade vermek üzere emniyete çağrıldığı ve suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

PARALARA YANDI SÜSÜ VERMEK İÇİN KASAYI KOLONYAYLA YAKMIŞ

Şahsın verdiği ifadede yaptıklarının üzerini örtmek ve paralara yandı süsü vermek için banka içerisinde kasanın olduğu yeri kolonya dökerek yaktığını söylediği öğrenildi. Ö.V.'ye paraların yerini soran polis ekipleri şahıs ile birlikte ilçede bulunan bir alış veriş merkezinin önünde bulunan bankamatiğe giderek sakladığı 50 bin Euro ile 50 bin Doları bulup bankaya teslim etti. 900 bin liraya henüz ulaşılamazken Ö.V. adliyeye çıkarıldı. Öte yandan, Ö.V.nin yangından bir kaç saat sonra bankaya geldiği ve şüpheli tavırlar sergilediği ifade edildi.