Konya'da yaşanan depremler, büyük depremlerin habercisi

Konya'da yaşanan depremler, büyük depremlerin habercisi

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den korkutan deprem açıklaması geldi. Konya ve Malatya'da meydana gelen küçük depremler, büyük depremlerin habercisi.

Dün sabah saatlerinde meydana gelen Gemlik merkezli deprem, Japon deprem uzmanı Moriwaki'ye göre büyük depremlerin ayak sesi niteliğinde. Moriwaki, son depremin şiddetinin az olmasına rağmen bu tarz artçı depremlerin sık sık yaşanacağını belirtti.

TGRTHaber'e konuşan Morwaki, bölgede zeminin yumuşak olduğunun altını çizerken 7 üzeri bir depremde yüksek olasılıkla büyük yıkım yaşanacağını da vurguladı.

Konya ve Malatya depremleri haberci

Biriken enerjinin ortalama 7 üzeri olacağını kaydeden Moriwaki, Türkiye'de son 2 yıldır tüm fay hatlarının üst üste yaşandığını açıkladı. Moriwaki uyarılarına şöyle devam etti:

"Meydana gelen 3.5 şiddetindeki Gemlik deprem sonrası ara ara Konya, Malatya gibi yerlerde de yaşandı. Korkulacak şiddette olmayan bu depremler diğer depremlerin habercisidir. Güney fay hattı, kuzey fay hattını tetikliyor.Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor.Bandırma tarafından küçük ancak sık sık depremler meydana geliyor. Bundan yola çıkarak büyük depremin habercisi olacağını söyleyebiliriz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.