Konya'da yakalanan canlı bombanın sorgusu sürüyor

Konya'da yakalanan canlı bombanın sorgusu sürüyor

Konya, Ankara ve Manisa'da düzenlenen terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan biri kadın 16 kişinin sorgusu sürüyor

Aralarında "canlı bomba" olduğu iddiasıyla yakalanan kadının da bulunduğu şüpheliler, yeniden sağlık kontrolünden geçirildi Konya merkezli 3 ilde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan biri kadın 16 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirdikleri operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında "canlı bomba" olduğu iddiasıyla yakalanan F.K. isimli kadının da bulunduğu şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.25 Temmuz Cumartesi günü, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'daki 30 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla biri kadın 16 kişi gözaltına alınmıştı.

300 POLİSLİ BASKIN

TEM polisinin bir süredir sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından, şüphelilerin kent merkezlerindeki adreslerine 300 polisle baskınlar yapıldı. Baskınlara Ankara ve Eskişehir Özel Harekât polisleri de destek verdi. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda Manisa'da 1 kişi olmak üzere, Konya'da 1'i kadın olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan dijital veri depoları ve bilgisayara da el konuldu.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINDI

Konya'da gözaltına alınan 15 kişiden biri olan F. adlı kadının Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği 104 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısı sonrasında aranan "kadın canlı bomba" şüphelilerinden biri olduğu iddia edildi. Aynı zamanda önceki gün İstanbul'da DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk'un da zaman zaman Konya'ya gelerek örgüte adam kazandırmak için oluşturulan sözde sohbet ortamlarında vaazlar verdiği öne sürüldü.

ARANANLARIN BAZILARI ÇATIŞMALARDA ÖLDÜ

Operasyon kapsamında aranan 51 şüpheliden 30'a yakınının Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerinde bulunduğu, çatışmalarda öldürülen 10'dan fazla kişinin cenazelerinin Suriye ve Irak'ta DAEŞ'in kontrolünde bulunan yerlerde toprağa verildiği öğrenildi. Operasyonun Ankara ayağında 2 kişinin arandığı, 3 kişinin El Kaide terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklu olduğu ve cezaevinden IŞİD ile ilişkisini sürdürdüğü öğrenildi.

'EYLEM YAPIP PATLATACAĞIZ' KONUŞMASI DİNLEMEYE TAKILMIŞTI

F.K.'nin 2 kardeşinin Suriye'deki çatışmalarda öldüğü belirtildi. Teknik takibe takılan F.K.'nin, kardeşinin intikamını almak için canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yaptığı saptandı. F.K.’nın baskında evinde yapılan aramada örgüte ait doküman bulunmadığı belirtildi. Suruç'ta meydana gelen 32 kişinin öldüğü patlamanın hemen ardından eylemi kadın bir canlı bombanın gerçekleştirdiği ileri sürüldüğünde ilk akla gelen kişi, F.K. oldu.

ajanslar