Konya'da Vurguncular Ne Bulduysa Çalmış!

Konya'da Vurguncular Ne Bulduysa Çalmış!

Konya’da yaklaşık 1.5 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen hırsızlık ve dolandırıcılık çetesinin, patatesten kuru fasulyeye, buğdaydan hayvan yemine, TIR’dan doğal gaz borusuna ne bulduysa çaldıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık ve dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık bir yıl devam eden teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, Konya ve Nevşehir’de belirlenen adreslerde geçtiğimiz Salı günü şebeke üyelerine şafak vakti operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında 1’i Nevşehir’de 11’i Konya’da olmak üzere 12 şüpheli gözaltına alınmıştı.

NAKLİYECİLİK ADI ALTINDA DOLANDIRICILIK

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 1 yıl çete üyelerini adım adım takip ederek bazılarına suçüstü yaptı. Örgüt üyelerinin de çaldıkları malzemeleri ayırt etmedikleri ne buldularsa çaldıkları ortaya çıktı. Hırsızların kimi zaman yağ yüklü bir TIR’ı, kimi zaman da doğal gaz borusu çaldıkları ve ve kimi zamanda vatandaşları dolandırarak vurgun yaptıkları saptandı. Örgütün ayrıca çaldıkları araçlarla patates, kuru fasulye, buğday gibi gıda maddelerini taşıma bahanesiyle aldıkları ve asıl sahiplerine götürmeden başka yerde sattıkları öğrenildi. Çökertilen örgütün bu yolla yaklaşık 1,5 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Operasyonda çalıntı malzemelerin büyük bir bölümünü ele geçiren Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, malların çoğunluğunu mağdur olan sahiplerine iade etti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheliden 2’si savcılık kararıyla serbest bırakılırken, geriye kalan 10 kişi ise ’hırsızlık’, ’güveni kötüye kullanma’, ’oto hırsızlığı’, ’ dolandırıcılık ve sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA