Konya'da üst geçidi kullanmayan çocuklar motorcuyu isyan ettirdi

Konya'da üst geçidi kullanmayan çocuklar motorcuyu isyan ettirdi

Karatay'da bulunan İsa Can Bezirci Ortaokulu öğrencileri, okul çıkışlarında yaya üst geçidini kullanmak yerine yoldan karşıya geçmeye çalışıyor. Bu durum, sürücülerin ve yayaların tepkisine neden oluyor.

Okul Çıkışlarında Tehlikeli Anlar

Karatay ilçesi Karakayış Caddesi üzerinde bulunan İsa Can Bezirci Ortaokulu'ndan çıkan öğrenciler, hemen yanlarında bulunan yaya üst geçidini kullanmak yerine altından geçmeye çalışıyor. 41 ve 42 numaralı otobüslerin, dolmuş hatlarının ve sanayi kuruluşlarından çıkan özel araçların da kullandığı caddede öğrenciler canlarını tehlikeye atıyor.

a1.jpg

Demirler Söküldü, Tehlike Arttı

Caddenin orta refüjü daha önce bariyer demirleriyle birbirinden ayrılmıştı. Fakat zamanla bu demirler söküldü. Bu durum, yaya geçişlerini daha da tehlikeli hale getirdi.

a2.jpg

Motorcu İsyan Etti:

Instagram'da Ckrtscml kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir motorcu, Karakayış Caddesi'ndeki duruma isyan etti. Kullanıcı paylaşımında şunları söyledi:

a3.jpg

Eskiden bu orta kaldırımda demirler vardı daha sonradan kaldırdılar. Son 4 ayda gözümün önünde burada 5 kez yayaya çarptılar. Ve bunların çoğu çocuk. Arabalar ne kadar yavaşlasada eve iki dakika erken varmak için, çocuklar araçların önüne atlıyor. Yetkililere buradan duyrulur...

a4.jpg

Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Karatay'daki bu tehlikeli durumun yetkililer tarafından acilen çözüme kavuşturulması bekleniyor. Yaya üstgeçidinin kullanımı teşvik edilmeli ve öğrencilerin güvenliğini sağlayacak önlemler alınmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.